FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - U osječkom Odjelu USKOK-a započelo je je ispivanje osumnjičenika koji su jučer privedeni u osječko-baranjsku Policijsku upravu zbog osnovane sumnje u malvezacije oko zemljišta na području općine Sibinj, kod Slavonskog Broda, a među osumnjičenicima je i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac. Prema prvim neslužbenim informacijama do sada su ispitani osumnjičenici Ivan Rimac i Željko Garić, a u 11 sati policijskim vozilom u prostorije osječkog USKOK-a dovedeni su general Mladen Kruljac i još jedna osoba. Oko 10,50 sati u prostorije osječkog USKOK-a ušao je odvjetnik generala Kruljca, Marko Dumančić. Odvjetnik Dumančić sinoć je izjavio kako će njegov branjenik danas biti ispitan zbog sumnji da je zlouporabio položaj i ovlasti, te da će aktivno iznositi svoju obranu Osim generala Kruljca, prema neslužbenim informacijama, zbog sumnji u zlouporabe ovlasti ili pomaganja u zlouporabama, jučer su uhićeni poduzetnik Ivan Rimac, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić i nekadašnji vijećnik Ivan Mišković. Nakon ispitivanja u osječkom Odjelu USKOK-u znat će se hoće li protiv njih biti pokrenuta istraga, i zatražen istražni zatvor, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac Županijskog suda u Osijeku. Neki su mediji objavili da je general Kruljac uhićen zbog sumnji u malverzacije oko 27 hektara zemljišta na području općine Sibinj, kod Slavonskog Broda.

ŠIBENIK - U nastavku potrage za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić iz Drniša i danas se pretražuje jezero Brljan te područje od viadukta Kravlja Draga do mjesta Vrelo Zrmanje, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske. U pretrazi sudjeluje oko 100 pripadnika intervente police, kriminalističke policije i vatrogasaca. Policija također nastavlja i s drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti, navode iz PU šibensko-kninske. Tijekom jučerašnjeg dana, uz pretragu akumulacijskoga jezera Brljan, pretraživalo se područje oko lokalne ceste Radučić-Pađane i područje oko dionice ceste od Pađana do Kravlje Drage.

SPLIT - Vatrogasni operativni centar (VOC) Split u 9,25 sati zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora iznad Kaštel Lukšića prema Kozjaku, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Požarom je zahvaćena borova šuma i makija na nepristupačnom terenu. U gašenju sudjeluju pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Kaštela i DVD Gomilica. Na požarište je upućen i air traktor. Gašenje je u tijeku.

ZAGREB - Po sezonskoj prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) očekuje se da će u razdoblju od srpnja do rujna srednja temperatura zraka biti viša od uobičajene. "Veće je pozitivno odstupanje od višegodišnjeg srednjaka vrlo izgledno u srpnju te osobito kolovozu, a u rujnu ponegdje srednja temperatura može biti oko klimatološkog srednjaka", navodi DHMZ i dodaje kako je vjerojatnost ostvarenja te prognoze velika. U Zagrebu (Maksimir) višegodišnja je srednja temperatura 18,4, Osijeku 19,3, Gospiću 16,3, Rijeci 21,3 te u Splitu (Marjan) 23,9 Celzijevih stupnjeva. U u tome razdoblju očekuje se da će ukupna količina oborine većinom biti oko prosjeka, uz umjerenu vjerojatnost ostvarenja prognoze. Pozitivno se odstupanje količine oborine od višegodišnjeg srednjaka predviđa osobito u rujnu, i to posebno na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Manje kiše nego je uobičajeno izgledno je u kolovozu, poglavito u unutrašnjosti. U DHMZ-u za danas prognoziraju sunčano i vruće vrijeme. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, na Jadranu 20 i 24, a najviša dnevna u većini predjela od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva. O izgledima vremena od 10. do 12. srpnja u DHMZ-u prognoziraju i dalje pretežito sunčano i vruće, no i malo nestabilnije, tako da su ponajprije u utorak mogući rijetki pljuskovi uz koje bi malo i osvježilo, a izgledno je da se to osvježenje, uz još češće pljuskove, nastavlja i idućih dana.

ŠIBENIK - Šibensko-kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 23-godišnjakom iz Splita, osumnjičenima da su počinili tešku krađu u vrijednosti od oko 200 tisuća kuna, priopćeno je iz PU šibensko-kninske. Dvojicu mladića iz Splita sumnjiči se da su u noći od četvrtak na petak, 7. na 8. srpnja u Rogoznici provalili u trafostanicu u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Šibeniku te sa transformatora demontirali i odnijeli bakrene dijelove u vrijednosti oko 200.000,00 kuna, navodi policija. Protiv 18-godišnjaka i 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava, navodi policija.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙