FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šuica: samostalnosti ne bi bilo bez branitelja

Autor: tdel
ZAGREB, 24. lipnja 2011. (Hina) - Potpredsjednica Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Dubravka Šuica čestitala je večeras Dan državnosti svim građanima Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno njezinim sugrađanima i sugrađankama u Dubrovniku, istaknuvši da samostalnosti i slobode koju uživamo ne bi bilo bez odlučnosti hrvatskog naroda i junaštva hrvatskih branitelja od kojih su mnogi za Hrvatsku dali svoje živote.

"Samostalnosti i slobode koju danas uživamo ne bi bilo bez odlučnost hrvatskog naroda i junaštva hrvatskih branitelja od kojih su mnogi za Hrvatsku dali svoje živote nama ostavljajući trajnu obvezu i nadahnuće za daljnju izgradnju napredne Hrvatske na dobrobit svih njezinih građana", ističe Šuica podsjećajući da se obilježavajući Dan državnosti s ponosom prisjećamo 25. lipnja 1991. kada je povijesnom ustavnom odlukom Hrvatskog sabora o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske ostvaren stoljetni san hrvatskog naroda.

Također, u ozračju dvadesete obljetnice samostalnosti Hrvatske sjetimo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana i svih saziva hrvatskih vlada koje su, svaka u svom vremenu, vodile Hrvatsku u demokratskom smjeru napretka i razvitka.

"Ovogodišnju dvadesetu obljetnicu neovisnosti Republike Hrvatske proslavljamo u svjetlu zaključka Europskog vijeća o zaključenje hrvatskih pristupnih pregovora do kraja lipnja 2011. To je povijesna odluka za Hrvatsku koju smo svi dugo iščekivali, a iza koje stoje veliki napori, ustrajnost i rad hrvatske vlade predvođene predsjednicom Jadrankom Kosor"; stoji u čestitki Dubravke Šuice u povodu Dana državnosti.

(Hina) xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙