FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Glas Koncila" o porazu antieuropljana

Autor: macu
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila" ocjenjuje važnim postignuće hrvatske državne politike što su najviši predstavnici država članica EU-a službeno otvorili vrata Republici Hrvatskoj nakon dugih šest godina.

U komentaru najnovijeg broja tjednika "Poraz antieuropljana" glavni urednik Ivan Miklenić piše kako je uspješan završetak pregovora između Hrvatske i EU-a osobito važan s obzirom na to da Hrvatska ima protivnike kojima zapravo ne odgovara nikakva Hrvatska, a osobito ne integrirana u zajednicu europskih država jer će u takvoj Hrvatskoj morati ostati bez dosadašnjih povlastica.

Po njegovim riječima, u današnjoj Hrvatskoj postoje i djeluju snage koje stvaraju svojevrsni kaos, koje ne žele pravnu državu ni stvarni gospodarski, kulturni ili bilo koji drugi napredak i razvitak Hrvatske, nego žele kvazidemokraciju, političku podobnost i besprigovornu poslušnost, što kompliciraniju i slabiju državu - jer to su okolnosti u kojima oni dolaze na svoje, u kojima zadovoljavaju svoje gospodarske, ali i političke apetite i interese, a koji su u suprotnosti s legalnim i legitimnim hrvatskim nacionalnim ciljevima i interesima.

"Otvoreno govoreći, stvarni zagovornici balkanske integracije Hrvatske odnosno preživjeli jugounitaristi, kako oni u Hrvatskoj tako i oni izvan Hrvatske, manipulirajući zahtjevima glede standarda koje EU postavlja za svoje članice, pa i za Hrvatsku, i lijući krokodilske suze nad tobožnjim hrvatskim nesavršenostima, licemjerno su zapravo krili svoje prave antihrvatske političke ciljeve", piše u komentaru.

U tom kontekstu treba se, kako navodi, prisjetiti i onih prosvjednih "šetnja" Zagrebom i drugim hrvatskim gradovima te zahtjeva za prijevremene izbore.

"To su bila sredstva rušenja hrvatskih nacionalnih ciljeva i interesa i to konkretno onemogućavanje da pristupni pregovori završe u prvoj polovici ove godine", piše u komentaru Miklenić i dodaje kako se s današnjeg stajališta treba prisjetiti i političara i političkih stranaka koji su obmanjivali hrvatsku javnost da prijevremeni parlamentarni izbori ne bi onemogućili završetak pristupnih pregovora.

Sada je sasvim evidentno, kako se napominje u komentaru, da su bili prijevremeni izbori u prvoj polovici ove godine, od završetka pristupnih pregovora ne bi bilo ništa, kako s pravom ističe i predsjednica vlade.

"Iznenađujuće je koji su sve političari u Hrvatskoj ili tako nedopustivo krivo procjenjivali i položaj Hrvatske i razvitak pregovora ili svjesno zastupali stavove protivne općem dobru i interesima Hrvatske i potrebno je da baš ti političari budu zapamćeni kao osporavatelji integracije Hrvatske u EU, ne kao euroskeptici nego kao antieuropljani", piše u komentaru glavni urednik i zaključuje da je "mnogo faktora u Hrvatskoj i izvan nje doživjelo poraz konačno uspješnim završetkom pregovora između Hrvatske i EU-a" pa je Hrvatska dužna časnu zahvalnost i onima izvan Hrvatske koji su znatno pomogli da taj proces, usprkos svim osporavanjima i klipovima, uspješno završi.

(Hina) xmc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙