FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 25. lipnja

Autor: agrb
ZAGREB, 24. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 25. lipnja:

ZAGREB - Hrvatska sutra obilježava 20. obljetnicu neovisnosti i Dan državnosti. U povodu Dana državnosti hrvatski državni vrh položit će vijence i zapaliti svijeće na Oltaru hrvatske domovine. Vijence će položiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, izaslanstvo hrvatske Vlade na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor te izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Lukom Bebićem (8,30 sati, Memorijalni kompleks na Medvedgradu). Hrvatski državni vrh vijence će položiti i na Spomen obilježju Zid boli na groblju Mirogoju (9 sati). Potom će vijence polagati i kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (od 9,10 do 9,25 sati) te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (od 9,20 do 9,30 sati). Predsjednik Josipović uz to će na Mirogoju položiti i vijenac na grobu Narodnih heroja (9,10 sati) te na grobu Ivice Račana, predsjednika Vlade od 2000. do 2003. (9,40 sati). Izaslanstva Predsjednika Republike i predsjednika Sabora položit će vijence te zapaliti svijeće i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (9 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nazočit će svetoj misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata. Misu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (10 sati, Crkva sv. Marka, Markov trg).

ZAGREB - Na Dan državnosti održat će se svečana sjednica Vlade Republike Hrvatske, na kojoj će nazočiti i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić koji će održati počasni govor (11,30 sati, Markov trg 2).

VUKOVAR - Prigodnim programom u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u vojarni 204. vukovarske brigade obilježit će se završetak školovanja polaznika vojnih izobrazbi Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Petar Zrinski" za potrebe Oružanih snaga. Program će započeti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva vojnih škola HVU "Petar Zrinski" na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari (9 sati), nakon čega će u vukovarskoj župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova biti služena misa zahvalnica (10 sati). Nakon mise, vijenci će bit položeni i kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

Središnja svečanost obilježavanja promocije polaznika vojnih izobrazbi u Vukovaru održat će se u vojarni 204. vukovarske brigade s početkom u 15.30 sati i tom će prigodom biti podijeljene diplome četrnaestorici polaznika 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", nagrade i pohvale najboljim polaznicima, nastavniku i instruktoru. Svečanosti će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koji će se polaznicima obratiti prigodnim govorom.

Uoči svečane promocije polaznika, hrvatski državni vrh položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari (14,30 sati) te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (od 14,50 do 15 sati).

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s izaslanstvom i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom nazočit će i koncertu Orkestra OS RH i Klape "Sveti Juraj" u dvorcu Eltz (20,05 sati).

ZAGREB - U povodu 20. obljetnice hrvatske državnosti predsjednik Ivo Josipović priređuje svečani koncert u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (21 sat, Opatička 18).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne/navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙