FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrađeni najbolji radovi studenata ALU

Autor: gvla
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu danas su dodijeljene nagrade za najbolje radove studenata Akademije likovnih umjetnosti, koji će postati dio stalnog postava Galerije Sveučilišta, priopćeno je iz Rektorata.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Bojan Baletić, Zvonko Maković, Slavomir Drinković, Tomislav Kličko i Nina Bulovec prvu je nagradu dodijelio Petru Popijaču za skulpturu pod nazivom Zid priča (mentor prof. Slavomir Drinković).

Ostale nagrade osvojili su Stipan Tadić za rad Predaja seminara (mentor prof. Zlatko Kauzlarić-Atač), Barbara Salaj za rad Anonimna (mentor: prof. Igor Rončević), Maja Vrban za rad Androgenus (mentorica prof. Nevenka Arbanas) te Siniša Bovcon za rad Pozitiv i negativ (mentor prof. Zlatko Kauzlarić-Atač).

Nagrađeni studenti dobit će novčane nagrade, svatko u iznosu od tri tisuće kuna, a na Danu Sveučilišta (Dies Academicus) početkom studenoga bit će im uručena i rektorova priznanja. Tvrtka Powercom sistemi prvonagrađenom je studentu Petru Popijaču osigurala i dodatnu nagradu, ipad 2.

Ocjenjivački je sud odabrao još pet radova za koje će studenti biti nagrađeni priznanjima Sveučilišta. Izbor najboljih radova održan je u okviru godišnje izložbe studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti.

Galerija Sveučilišta u Zagrebu osnovana je u akademskoj godini 2005./2006. s ciljem promocije studentskih umjetničkih ostvarenja.

(Hina) pp/xgvla yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙