FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: potpora prijedlogu imenovanja u odbor

Autor: vlar
ZAGREB, 8. lipnja 2011.(Hina) - Prijedlog imenovanja Dubravke Maleš, Gordane Buljan Flander, Ane Stavljenić Rukavina, Ksenije Mandarić i Dragana Zlatovića u Odbor za Nagradu za promicanje prava djeteta, na prijedlog saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport, dobio je danas potporu saborskih klubova i zastupnika.

Predloženi članovi Odbora za Nagradu poznati su javni radnici koji se bave pitanjima vezanima uz prava djeteta, a saborski Odbor za obitelj, mladež i šport predlaže njihovo imenovanje nakon što je mandat dosadašnjih članova istekao 24. listopada 2010.

Peteročlani Odbor odlučuje o dodjeli Nagrade za promicanje prava djeteta, koja se dodjeljuje kao nagrada za životno djelo i kao godišnja nagrada, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece.

Dajući potporu predloženim članovima Odbora, Sunčana Glavak u ime Kluba HDZ-a izrazila je nadu da će, kao i do sada, ovu uglednu nagradu dobivati osobe koje znaju prepoznati istinske potrebe djeteta.

Predloženi članovi kvalificirane su i stručne osobe koje su svojim profesionalnim djelovanjem dokazale da zaslužuju biti članovima ovoga odbora, istaknula je Glavak.

S njom se složila Danica Hursa (HNS/HSU), upozorivši kako "način na koji se ophodimo s najmlađima pokazuje pravo lice cijeloga društva".

Djeca i mladi imaju pravo na najveću moguću zaštitu, istaknula je Hursa, uvjerena da će predloženi članovi odbora nagraditi najzaslužnije za promicanje prava najmlađih.

SDP-ova zastupnica Tatjana Šimac Bonačić upozorila je na nedostatak udruga i organizacija koje bi se bavile zaštitom prava djece, u situaciji kada je u Hrvatskoj, po dostupnim podacima, "svako peto dijete žrtva nekog zlostavljanja ili nekog oblika zanemarivanja".

"Svi smo osjetljivi na djetetove potrebe, na kršenje njihovih prava, ali ne smijemo zaboraviti da smo mi kao političari odgovorni za promicanje tih prava", rekla je Šimac Bonačić uz podršku predloženim članovima odbora koji će odlučivatio o laureatima te ugledne nagrade.

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙