FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor čestitala dobitnicima Nagrade "Vladimir Nazor"

Autor: macu
ZAGREB, 19. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor čestitala je danas dobitnicima Nagrade "Vladimir Nazor" za 2010. godinu, koja se dodjeljuje za životna i godišnja ostvarenja u području književne, glazbene, likovne i primijenjene umjetnosti, filmske, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

U čestitci akademiku Ivanu Aralici, koji je dobio Nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo u području književnosti, premijerka navodi kako je taj književnik svojim iznimnim i bogatim opusom bez sumnje zaslužio nagradu, kao jedan od najuglednijih hrvatskih književnika našeg doba.

Akademiku Rubenu Radici, dobitniku "Vladimira Nazora" za životno djelo u području glazbene umjetnosti, premijerka u čestitci navodi da je ta ugledna nagrada priznanje djelovanju i radu kojim se Radica profilirao u jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja.

Akademiku Šimi Vulasu, dobitniku nagrade za životno djelo za likovne i primijenjene umjetnosti, premijerka u čestitci napominje kako to priznanje svjedoči o važnosti njegova djelovanja u području likovne umjetnosti kao jednog od vodećih hrvatskih skulptora koji svojim suvremenim izričajem i osebujnošću radova posebno pridonosi hrvatskoj umjetnosti.

Božidarki Frait dobitnici Nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo u području filmske umjetnosti, premijerka u čestitci kaže kako je ta glumica dugogodišnjim radom i nizom zapaženih uloga zaslužila to priznanje.

Zlatku Vitezu, dobitniku Nagrade za životno djelo u području kazališne umjetnosti, predsjednica vlade čestita na ustrajnom i dugogodišnjem radu na boljitku hrvatske kazališne kulture, što je tim priznanjem samo dodatno potvrđeno.

Dinku Kovačiću dobitniku Nagrade za životno djelo u području arhitekture i urbanizma, a u čestitci predsjednice vlade piše kako se svojim dugogodišnjim radom i osebujnim arhitektonskim izričajem potvrdio kao jedan od najuglednijih i najznačajnijih hrvatskih arhitekata. "Ova je nagrada samo još jedno priznanje u Vašoj profesionalnoj karijeri kojom se potvrđuje Vaša izvrsnost", piše u čestitci.

U ime hrvatske vlade i osobno premijerka je čestitala ponaosob i dobitnicima godišnjih nagrada "Vladimir Nazor" - Nadi Gašić za književnost, Ljerki Očić za glazbenu umjetnost, Ivanu Faktoru za likovne i primjenjene umjetnosti, Danilu Šerbedžiji za filmsku umjetnost, Jagodi Kralj Novak za kazališnu umjetnost te Nikoli Bačiću za arhitekturu i urbanizam, koje su im danas uručene u Hrvatskom državnom arhivu, na dan smrti velikog hrvatskog pjesnika, prozaista, prevoditelja i političara po kojem nagrada nosi ime.

(Hina) pp/xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙