FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poznati dobitnici Rektorove nagrade

Autor: dger
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu objavilo je danas dobitnike Rektorove nagrade za akademsku godinu 2010./2011. koje će biti uručene na prigodnoj svečanosti 17. lipnja.

Na temelju natječaja Sveučilišta objavljenog 21. veljače, Povjerenstvo je za Rektorovu nagradu od 187 prijavljenih radova predložilo 93, dok će posebnom Rektorovom nagradom biti nagrađeno 14 radova od ukupno 25 predloženih.

Najviše nagrada dodijeljeno je za područje tehničkih znanosti, njih ukupno 27. Za područje biomedicine i zdravstva dodijeljeno je 17 nagrada, za područje društvenih znanosti 12, kao i za područje prirodnih znanosti. Po devet nagrada dodijeljeno je za područje biotehničkih znanosti te za umjetničko područje, dok je za područje humanističkih znanosti dodijeljeno 7 nagrada.

Posebnu Rektorovu nagradu dobilo je 7 radova s područja društvenih znanosti, tri rada s područja biomedicine i zdravstva, tri rada s umjetničkog područja te jedan rad s područja prirodnih znanosti.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak, 17. lipnja, a studentima će nagrade uručiti rektor Aleksa Bjeliš u nazočnosti prorektora Sveučilišta u Zagrebu, dekana fakulteta i akademija te ostalih uzvanika.

Dobitnicima Rektorove nagrade bit će uručene povelje i novčani iznos od 1500 kn po radu, dok nagrađeni posebnom Rektorovom nagradom dobivaju povelje.

U okviru svečanosti, koja će biti održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti radove. Izložba će biti otvorena od 17. do 27. lipnja.

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙