FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze ojačale uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u

Autor: neba
LONDON, 8. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, a na tržištu vlada optimistično raspoloženje jer se ulagači nadaju daljnjim dobrim vijestima s američkog tržišta rada.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,2 posto, na 1.126 bodova, nakon što je jučer ojačao 0,4 posto, dosegnuvši najvišu razinu u pet tjedana.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,1 i 0,3 posto.

Jučer na Wall Streetu, a jutros i na azijskim burzama cijene su dionica osjetno porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo podacima s američkog tržišta rada. U privatnom sektoru SAD-a u lipnju je otvoreno 157.000 novih radnih mjesta, dok se očekivalo 68.000.

Zbog toga ulagači s optimizmom čekaju službeno vladino izvješće o zaposlenosti, koje će biti objavljeno poslijepodne.

„Sve ovisi o tom izvješću. Nakon ADP-ovog izvješća, ulagači očekuju bolje brojke nego prije. Čini se da su procjene da će se usporavanje rasta američkog gospodarstva preliti u recesiju bile pretjerane“, kaže Philip Isherwood, strateg u tvrtki Evolution Securities.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,7 posto, na 10.137 bodova. U cijelom ovom tjednu porastao je 2,7 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙