FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske dionice porasle nakon šestodnevnog pada

Autor: neba
LONDON, 9. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama vodeći indeksi jutros blago porasli jer dio ulagača kupuje dionice procjenjujući da predstavljaju dobru priliku nakon šest dana neprestanog pada cijena.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.099 bodova, nakon što je jučer zaronio na najnižu razinu u tri mjeseca.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks porasli su do 9,30 sati između 0,3 i 0,6 posto.

Nakon pada cijena dionica šest dana zaredom, dio ulagača smatra da je dobra prilika za kupnju. To je, kažu analitičari, osnovni razlog ovog rasta cijena dionica, jer poticajnih vijesti nema.

„Premda bi moglo doći do kratkoročnog skoka cijena, ne vjerujem da će biti intenzivniji. S obzirom na slabljenje gospodarstava i mogućeg povećanja kamata, ne očekujem veći rast tržišta“, kaže Gerard Lane, strateg u tvrtki Shore Capital.

U fokusu ulagača bit će danas sjednica Europske središnje banke. Očekuje se da će na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjednik ECB-a Jean-Claude Trichet signalizirati povećanje ključnih kamata u eurozoni u srpnju.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,2 posto, na 9.467 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙