FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Baba Jaga je snijela jaje" 12. srpnja

Autor: dsil
RIJEKA,7. srpnja 2011.(Hina) - Praizvedba komedije "Baba Jaga je snijela jaje" po romanu Dubravke Ugrešić bit će na programu Riječkih ljetnih noći 12. srpnja na plaži ispod bivšeg hotela "Park" na Pećinama u Rijeci, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

U glavnim ulogama pojavljuju se gošće Ana Karić, Alma Prica i Milena Zupančič te članica riječkoga dramskog ansambla Olivera Baljak. Uz njih će nastupiti Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Damir Orlić i Zoran Prodanović Prlja, pjevač riječke grupe "Let 3".

Redatelj predstave je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je ugledni scenograf, oblikovatelj prostora i istraživač na području arhitekture Jean-Guy Lecat, poznat ponajviše po svojoj tridesetogodišnjoj suradnji s redateljem Peterom Brookom. U autorskom timu su i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova songova Olja Savičević-Ivančević.

Ravnatelj Drame HNK "Ivana pl. Zajca" Damir Orlić ocijenio je da je riječ o zahtjevnu projektu, izrazivši zadovoljstvo što je u glumačkoj podjeli, kako je rekao, vrh hrvatsko-slovenske glumačke scene.

Mogućnost da se radi na takvu tekstu, dodao je Buljan, "dar je kakav se ne dobiva često za života", ocijenivši roman "Baba Jaga je snijela jaje" remek-djelom.

(Hina) xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙