FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO od 29. lipnja do 29. srpnja

Autor: gvla
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Program 2. ljetnih noći Teatra EXIT, u sklopu kojih će u dvorištu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) od 29. lipnja do 29. srpnja biti izvedeno deset predstava, predstavljen je danas na konferenciji za novinare.

"Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt u trajanju od mjesec dana ove se godine održavaju drugi put s programom od deset predstava, od čega sedam EXIT-ovih te tri gostujuće predstave", rekao je umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž.

Program obuhvaća sedam EXIT-ovih naslova - "Kako misliš mene nema" u režiji Ivice Boban, "SHAKEspeare na EXit" u režiji Matka Raguža, "Balon" Mate Matišića u režiji Mislava Brečića, "To samo Bog zna" u režiji Saše Anočića, "CABAres CABArei" Zijaha A. Sokolovića, "Preko Trnja do Zvijezde" u režiji Tomislava Pavkovića te "Kontrabas" Patricka Sueskinda, koji je preveo, postavio i izvodi Rene Medvešek.

Tu su i tri gostujuće predstave - "VIS Životinje" Gradskog kazališta "Trešnja", dva međunarodna gostovanja "One set to love" londonske kazališne skupine "Madhouse Theatre Company", koja će biti izvedena na engleskom jeziku, te "Odyssey" britanskoga kazališta "Theatre ad Infinitum", također na engleskom jeziku, ali uz hrvatske titlove.

"Muzej nije samo spremište starih stvari, već dinamična otvorena kuća u neprestanoj komunikaciji s okolišem, gradom Zagrebom, i svojim posjetiteljima", rekao je ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović na konferenciji za novinare. "U tome nam je smislu ova suradnja iznimno važna, a razlog zašto baš EXIT leži u tome što je riječ o jednom od najkvalitetnijih kazališnih programa koji postoje u Zagrebu", dodao je.

Kao i prošle godine, predviđen je popratni program kreativnih radionica za djecu u dobi od pet godina, organiziran u vrijeme predstava.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙