FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera predstave "Jednostavno komplicirano" 6. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - U povodu osamdesete godišnjice rođenja austrijskog pisca Thomasa Bernharda u srijedu, 6. srpnja, na Sceni Amadeo u atriju zagrebačkog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, premijerno će se prikazati predstava "Jednostavno komplicirano", jedan od njegovih dramskih vrhunaca.

Dragocjena minijatura među Bernhardovim dramama balansira između komedije i tragedije, ludila i spoznaje, samoće i megalomije, a prvak Drame zagrebačkog HNK Žarko Potočnjak pojavljuje se u tragikomičnoj ulozi starog kazališnog klauna, stoji u najavi kazališno-glazbene scena Amadeo.

Predstavu režira Svetlana Patafta, a napravljena je u produkciji umjetničke organizacije "Mitropa" i u suradnji sa Scenom Amadeo i Austrijskim kulturnim forumom.

"Jednostavno komplicirano" je drama s elementima komedije, a Bernhard ju je napisao 1984., u posljednjoj fazi svoga stvaralaštva, rekao je dramaturg, prevoditelj i producent predstave Pavo Marinković. Ona propituje umjetnost i kazalište, jedan je od ponajboljih komada koji se bave temom glumačkoga svijeta i veliki izazov za glumca, istaknuo je.

U slučaju kiše predstava se neće održati.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙