FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada "Amadeoff festivala" Dječjem kazalištu Dubrava

Autor: agrb
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Multimedijalni projekt Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava "MMP - Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo)" pobjednik je ovogodišnjeg "Amadeoff festivala", alternativne pozornice scene Amadeo posvećene nekonvencionalnim i amaterskim oblicima izvedbenih umjetnosti.

Suvremenim dramaturško redateljskim postupcima pobjednička predstava ujedinila je sve segmente u jedinstveni scenski izričaj, čime se ostvarila dinamična, uzbudljiva i homogena predstava koja na izravan način angažirano progovara o pogubnom utjecaju nasilja na svekolike odnose u hrvatskom društvu, stoji u obrazloženju žirija. Predstava impresionira jednostavnošću, iskrenošću i ljubavlju sudionika čije joj zajedništvo daje dodatni teatralni naboj, otvorenost i širinu, dodaje se.

U okviru "Amadeoff festivala", koji se održao od 30. lipnja do 5. srpnja u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, prikazano je pet predstava s različitih hrvatskih festivala amaterskog kazališta. Uz pobjedničku, sudjelovale su još predstave "Psyche Pelingrada" Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika, "Put u Ameriku" Češke besede u Doljanima, "Moje Sunce, pašče, srce kao rahatluk o bas bubanj" Kazališta Aruša u produkciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i KI kreativne intervencije te "Čudo braće Grimm" Teatra Gaudeamus.

O pobjedniku je odlučio tročlani žiri, Snježana Banović, Dean Krivačić i Denis Patafta.

"Amadeoff festival" ostvaren je u suradnji s 15. festivalom zagrebačkih kazališnih amatera, 51. festivalom hrvatskih kazališnih amatera i Međunarodnim festivalom studentskog kazališta i multimedije "Test!".

Scena Amadeo nastavlja svoj ovoljetni program večerašnjom premijerom predstave "Jednostavno komplicirano" Thomasa Bernharda, sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙