FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavom "Psyche Pelingrada" počinje Amadeoff

Autor: dger
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Predstavom Gjene i Ive Vojnovića "Psyche Pelingrada" u izvedbi Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika večeras u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja počinje dvanaesta sezona Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo.

U sklopu programa Amadeoff od 30. lipnja do 5. srpnja scena Amadeo nudi izbor od pet predstava s različitih hrvatskih festivala amaterskog kazališta.

Osim večerašnje Psyche Pelingrada, bit će izvedene i predstava "Put u Ameriku" (Češka beseda Doljani), "Moje Sunce, pašče, srce kao rahatluk o bas bubanj" (kazalište Aruša), "MMP – Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo)" (Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava) i "Čudo braće Grimm" (teatar Gaudeamus).

Usto, održat će se i dvije dvije kazališne premijere: "Jednostavno komplicirano" Thomasa Bernharda u kojoj glumi Žarko Potočnjak te "Tko je ovdje lud" D. R. Sandersona u kojoj glume Natalija Đorđević i Marko Torjanac.

Amadeoff program nakon svakog nastupa organizira popratni program u kojem nudi mogućnost izravnog kontakta s izvođačima i razgovor o predstavi, a ulaz na sve programe je besplatan.

U utorak 5. srpnja stručni žiri, u kojemu su redateljica Snježana Banović, glumac Dean Krivačić i dramski pedagog Denis Patafta, proglasit će najbolju predstavu koja će biti nagrađena profesionalnim nastupom na Sceni Amadeo krajem kolovoza.

U glazbenom dijelu programa scene Amadeo do 3. rujna publika će imati priliku pratiti nastupe brojnih izvođača poput Edina Karamazova, Petrita Cekua, Ciurlionis String Quarteta iz Litve, gudačkog kvarteta Dominant iz Rusije, ansambla Lado, Zagrebačkih solista, Ricarda Luquea i grupe Mariachi Los Caballeros.

Program Mali Amadeo održava se vikendom, a posvećen je djeci predškolskog i školskog uzrasta. U sklopu programa bit će izvedene predstave "Tri praščića" (Tigar teatar), "Igra" (Dječje kazalište Dubrava) i "Grašak na zrnu kraljevne" (Tvornica lutaka).

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙