FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samsung očekuje oštar pad operativne dobiti

Autor: vmom
SEUL, 7. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Južnokorejski elektronički div Samsung u četvrtak je objavio da u drugom tromjesečju očekuje oštar pad operativne dobiti na 3.700 milijardi wona (3,48 milijardi dolara), odnosno za 26 posto nižu dobit u usporedbi s rekordnih 5.010 milijardi wona u istom razdoblju godine ranije.

Prije objave službenih podataka a u cilju davanja smjernica tržištima, Samsung za tromjesečje od travnja do lipnja također prognozira rast prihoda za 2,9 posto na godišnjoj razini, na 39.000 milijardi wona.

Taj najveći svjetski proizvođača ravnih monitora, memorijskih čipova i televizora ravnih ekrana nije objavio procjene neto dobiti ni druge pojedinosti vezane uz poslovanje.

Analitičari kažu da je poslovanje sa zaslonima za čiju se proizvodnju koristi tehnologija tekućih kristala (LCD) najvjerojatnije pogodio značajniji pad potražnje za televizorima i osobnim računalima, poglavito u SAD-u i Europi, s obzirom na usporavanje globalnog gospodarskog oporavka.

Unatoč slabim prognozama, industrijski analitičari očekuju poboljšanje Samsungovih rezultata poslovanja u nadolazećim mjesecima, a prognoze temelje poglavito na očekivanju procvata prodaje njegove najnovije linije pametnih telefona Galaxy i tablet računala.

Po podacima kompanije na kraju lipnja, Samsung je na globalnom tržištu prodao oko tri milijuna primjeraka najnovijeg Galaxy modela nakon izlaska na tržište u travnju.

U prvom tromjesečju ove godine Samsung je ostvario operativnu dobit od 2.950 milijardi wona, uz prihode u visini 36.980 milijardi wona.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙