FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM Hrvatska obilježio 100. obljetnicu IBM-a

Autor: tmis
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Tvrtka IBM Hrvatska danas je tradicionalnom, petom po redu konferencijom o sigurnosti i učinkovitosti pohrane podataka te o novim trendovima na području informacijske infrastrukture "Storage Solution Forum 2011" obilježila i 100. obljetnicu postojanja te globalne kompanije.

Istaknuvši da IBM u svijetu ove godine, u svojoj stotoj, očekuje ostvarenje više od 100 milijardi američkih dolara prihoda, glavni direktor IBM Hrvatska Krešo Perica naglasio je da IBM u Hrvatskoj nudi sve relevantne tehnologije koje nude i drugdje u svijetu.

U Hrvatskoj ove godine IBM, kako je kazao, očekuje vrlo solidne rezultate te će se kao i inače truditi bar malo biti iznad prosjeka tržišta.

S obzirom da u Hrvatskoj najviše adresiraju tržište poslovnih rješenja vjeruje da su njihovi klijenti i unatoč krizi prepoznali relevantnost i kvalitetu IBM rješenja.

Za IBM i njegovu 100. obljetnicu kazao je da je to znak vitalnosti kompanije koju danas označava i velika inovativnost te istraživanje i ulaganje u razvoj. Godišnje se u to ulaže više od 6 milijardi dolara, a u iduće četiri godine IBM će u akvizicije i nova rješenja uložiti više od 20 milijardi dolara, naglasio je Perica.

U Hrvatskoj je IBM kroz razna predstavništva prisutan od 1935., a od 1995. kao tvrtka IBM Hrvatska d.o.o.

U sklopu globalnog obilježavanja te velike obljetnice i zaposlenici hrvatske tvrtke, kao i oni diljem svijeta, besplatno će i dobrovoljno sudjelovati u nizu humanitarnih projekata u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje Goljak te SOS Dječjem selu Lekenik.

Ukupno je u IBM-u Hrvatska oko 200 zaposlenih, i ta je brojka, kako je kazao Perica, stabilna zadnjih godina.

Zanimljivost je što je današnju konferenciju IBM-a otvorio vlasnik tvrtke Gavrilović Đuro Gavrilović jer je ta tvrtka krajem prošle godine prva u Hrvatskoj implementirala najnovije IBM-ovo rješenje za pohranu podataka "XIV enterprise storage solution". Time je, kako se čulo, konsolidirala infrastrukturna rješenja u svim svojim tvrtkama.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙