FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vipnet za 93 milijuna eura preuzima B.net

Autor: tmis
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet preuzima za 93 milijuna eura najvećeg kabelskog operatora i davatelja usluga fiksne telefonije, interneta i televizije u Hrvatskoj tvrtku B.net, a završetak te transakcije, koja je podložna odobrenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, očekuje se u drugoj polovici ove godine, izvijestili su danas iz Vipneta.

Proces preuzimanja, za kojeg iz Vipneta napominju da je najveće preuzimanje unutar hrvatskog tržišta, rezultat je danas potpisanog ugovora u Austriji između Vipneta i austrijskog koncerna iz Gradišća BEWAG-a koji je većinski vlasnik B.neta. Temeljem tog ugovora Vipnet će steći 100 postotno vlasništvo u B.netu.

Navedeni iznos od 93 milijuna eura (što je u ovom trenutku 690 milijuna kuna) podrazumijeva operativnu vrijednost transakcije uključujući i preuzimanje ukupnog duga, pri čemu iz Vipneta ne navode o kojem se dugu točno radi.

Ugovor o tom preuzimanju potpisali su čelni ljudi Bewaga i Vipneta predvođeni predsjednicima uprava Bewaga Michaelom Gerbavsitsom i Vipneta Mladenom Pejkovićem, koji je naglasio da time Vipnet dodatno osnažuje svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te da to omogućuje da korisnicima ponude mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge.

Za B.net je Pejković kazao da je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja te naprednom i vlastitom infrastrukturom čime je osigurana neovisnost poslovanja.

Preuzimanjem od strane Vipneta je, kako je sam kazao, zadovoljan i predsjednik Uprave B.neta Adrian Ježina dodajući da je Vipnet ponudio najpovoljniju ponudu i uvjete za daljnji razvoj te tvrtke.

Ježina tu akviziciju smatra i dijelom prirodne i očekivane konsolidacije hrvatskog telekomunikacijskog tržišta.

Među ključnim prednostima tog preuzimanja iz Vipneta navode daljnje jačanje svoje konkurentske pozicije temeljeno na očekivanju većeg rasta podatkovnog prometa i usluga, fiksnog broadbanda i televizijskog sadržaja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙