FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: otvorena spojna cesta Peličeti-Pomer

Autor: dspo
PULA, 6. srpnja 2011. (Hina) - Spojna cesta Peličeti - Pomer, nedaleko Pule, dužine osam kilometara, investicija vrijedna 172 milijuna kuna, danas je svečano puštena u promet.

Riječ je o dionici koja ima trostruku funkciju jer služi kao pristupna cesta prema južnom dijelu Istre, kao pulska zaobilaznica te predstavlja itinerer za turistički promet koji će se kretati prema odredištima u području Premanture, Medulina i Ližnjana.

Ova dionica ima dva prometna traka, a na sjeveru je spojena s istarskim ipsilonom preko čvora Pula. Ima pet križanja s lokalnom cestovnom mrežom, od kojih su četiri kružna toka, a projekt obuhvaća jedan vijadukt i četiri podvožnjaka koji su dio putnih prolaza.

Istarski župan Ivan Jakovčić otvarajući cestu naglasio je da su ceste od iznimne važnosti kako bi se zaokružila turistička ponuda i u konačnici dostigla visoka razina konkurentnosti na Mediteranu. Po njegovoj će ocjeni Istra realizacijom projekta "Brijuni-Rivijera" biti najkompletnija regija na Mediteranu.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić izrazio je zadovoljstvo prometnom infrastrukturom u Istri dodavši kako se i ovom cestom otvara mogućnost brzog povezivanja te brzog pristupa jugu Istre i gradu Puli.

Direktor Bina Istre David Gabelica kazao je kako je ova spojna cesta dio strategije koju su zacrtali Županija, resorno ministarstvo i Bina Istra kako bi se istarski ipsilon što bolje povezao sa sekundarnom cestovnom mrežom, tako da se paralelno s izgradnjom autoceste grade besplatne dionice cesta nižeg ranga.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙