FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akademska solidarnost: zaustaviti saborsku proceduru o zakonima o visokom školstvu

Autor: vlar
ZAGREB, 6. srpnja 2011.(Hina) - Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost dostavio je danas saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu primjedbe na prijedloge zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, te očekuje da će njihovo stajalište Odbor danas uzeti u obzir i zaustaviti daljnu saborsku proceduru, što je, kažu, uvjet da se prekine štrajk akademskih radnika.

"Od saborskog odbora očekujemo odbacivanje i negativno mišljenje o ova tri zakona te da se obustavi daljnja procedura. To bi bio i povod da se prekine daljnji štrajk na Filozofskom fakultetu i ostalim ustanovama", izjavio je Robert Faber iz Akademske solidarnosti novinarima pred Saborom.

"Većinski dio stanovništva protivi se načinu donošenju tih zakona. Ljudi su nezadovoljni procedurama", upozorio je te dodao da bi prije izmjene zakona trebalo osmisliti strategiju koja sada nedostaje.

"Mi smo za to da se zakon ne donosi prije donošenja strategije, što treba uključiti izabrane predstavnike akademske zajednice, a ne izabrane predstavnike od strane onih koji te zakone pokušavaju progurati", rekao je Faber.

Ako za njihovu inicijativa ne bude odgovarajućeg odgovora, štrajk će, kaže, trajati dok Sabor ne prestane zasjedati.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙