FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dekan Boras: u štrajku samo članovi Akademske solidarnosti

Autor: gvla
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras danas je u izjavi za Hinu vezano uz štrajk na fakultetu rekao kako su, budući da nije uspio proces mirenja, ostvarene zakonske pretpostavke za njegovo održavanje pa stoga ne može biti nikakvih posljedica za štrajkaše osim mogućnosti da poslodavac ne isplati plaće, te naglasio da su u štrajku samo članovi sindikata Akademska solidarnost.

"Kao formalni poslodavac mogu reći da je proces mirenja završio neuspješno te da postoje zakonski preduvjeti za provođenje štrajka. Ako je štrajk zakonit, onda ne može biti nikakvih reperkusija, osim naravno mogućnosti poslodavca da ne isplati plaće", kazao je Boras.

Po njegovim riječima, sada je jedino pitanje kako će se to provesti, no, naglasio je da se dosad prilikom štrajkova na sveučilištu nikad nije dogodilo da bi plaće bile uskraćene.

Istaknuo je da na Filozofskom fakultetu, osim štrajkaša, drugi zaposlenici rade. "Mi radimo, radi administracija, samo zaposlenici koji su u sindikatu Akademska solidarnost štrajkaju, a svi ostali normalno rade, uključujući sve profesore i nastavnike, i studenti mogu normalno dolaziti", kazao je.

Iako zasad ne raspolaže informacijama o tome koliko je profesora Fakulteta uključeno u štrajk, vjeruje da će o tome biti pravodobno obaviješten budući da, kako je rekao, sindikat koji je u štrajku zakonski mora poslodavca pismeno obavijestiti o tome tko je sve u štrajku.

Boras je rekao i da će, kao dekan, djelovati tako da se studentima omogući izlazak na ispite. "Ja ću kao dekan djelovati da se studentima kojima štrajk onemogući izlazak na ispit, to omogući čim štrajk završi", kazao je.

(Hina) xgvla yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙