FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjeliš: studentske obaveze ne smiju biti ugrožene

Autor: agrb
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Komentirajući štrajk koji je počeo jutros u organizaciji sindikata Akademska solidarnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš rekao je kako je glavni zahtjev Sveučilišta da se studentima ne ugrozi mogućnost ispunjenja njihovih obaveza.

Vjerojatno će morati doći do prilagodbi i drugih načina provedbe ispita, ali treba se osigurati da studenti ne budu ugroženi u ispunjavanju obaveza, istaknuo je Bjeliš na konferenciji za novinare, napomenuvši da bi, umjesto štrajka, ispravniji termin bio obustava nastavnog procesa.

Bjeliš je podsjetio da su se studentski predstavnici u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta također opredijelili za taj oblik protesta, te očekuje punu suradnju studenata i vodstva Sveučilišta te profesora na Fakultetu.

Riječ je o protestu s porukom, kojime se ne traže nikakve dodatne beneficije ili poboljšanje uvjeta rada, već je to je izraz nezadovoljstva zbog situacije u koju smo došli zbog načina predlaganja novih zakonskih nacrta, ustvrdio je Bjeliš.

Odluka o obustavi nastavnog procesa ne anulira akademske slobode, jer onim profesorima, nastavnicima i studentima koji imaju želju i motivaciju raditi u skladu s akademskim slobodama, to nitko nije zapriječio, dodao je.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙