FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene Rektorove nagrade za 2010./2011.

Autor: dger
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Danas su na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu svečano uručene Rektorove nagrade za godinu za akademsku godinu 2010./2011., priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš dodijelio je 93 Rektorove nagrade za najbolje studentske radove i 14 posebnih Rektorovih nagrada za izuzetna studentska ostvarenja.

Svečanosti su, među ostalima, nazočili dekani fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Bojan Baletić.

Studenti Akademije dramske umjetnosti Zoran Pribičević, Mirela Videk i Iskra Jirsak pod mentorstvom profesorice Ivice Boban u umjetničkom dijelu programa izveli su ulomak iz predstave "Kako sam se spotaknul", a prikazan je i kratki animirani film "Gregor" studentice Petre Zlonoga s Akademije likovnih umjetnosti, dok su studenti Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta izveli nekoliko pokusa (luminiscencija, Vulkan i Krijesnice) iz projekta "Znanstvene čarolije" kojemu je cilj popularizacija znanosti.

Sve tri točke u okviru programa svečanosti izveli su studenti dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2010./2011. U ime nagrađenih, prisutnima se obratio student Elektrotehnike i računarstva Marko Gulin.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu organizirana je i izložba postera na kojima nagrađeni studenti predstavljaju svoje radove. Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja 2011.

Sažeci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku objavljeni su na internetskoj stranici Sveučilišta. Cjeloviti nagrađeni radovi bit će pohranjeni u digitalnom repozitoriju nagrađenih studentskih znanstvenih radova, odnosno umjetničkih ostvarenja, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙