FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen EU projekt "Lokalna partnerstva za zapošljavanje"

Autor: mpuk
ZAGREB, 4. srpnja 2011. (Hina) - Rezultati projekta Europske unije "Lokalna partnerstva za zapošljavanje-faza 3", kojem je opći cilj bio smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti, predstavljeni su danas na završnoj konferenciji u Zagrebu.

U sklopu projekta, koji je financiran u okviru pretpristupne pomoću IPA s 1,9 milijuna eura i čiji je korisnik bio Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), restruktirurano je sedam postojećih te osnovano 13 novih lokanih partnerstva za zapošljavanje u svrhu unapređenja razvoja ljudskih potencijala i provođenja aktivne politike tržišta rada, istaknuto je na predstavljanju.

Projekt se nadovezao na rezultate dosadašnjih projekata vezanih za lokalna partnerstva za zapošljavanje koje je HZZ proveo kroz EU programe CARDS 2002 i CARDS 2004.

HZZ je prepoznao važnost lokalnih partnerstava te odlučio ojačati okvir za aktivnosti na lokalnim tržištima rada, kazala je ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah, naglasivši važnost planiranja na lokalnoj razini, predlaganja mjera i projekata.

Joachim Frede, voditelj projektnog tima, kazao je da su tijekom provedbe, koja je trajala od studenog 2009. do srpnja 2011., izrađene i strategije razvoja ljudskih potencijala za sve županije i akcijski planovi na županijskoj razini, te provedena obuka kadrova o Europskoj strategiji zapošljavanja i Europskom socijalnom fondu.

Dodao je da je u tom razdoblju održano 150 različitih sastanaka, okruglih stolova i ostalih događaja kroz koje je prošlo oko 2.000 sudionika.

Rima Joujou Deljkić, voditeljica projekata socijalne politike i zapošljavanje Delegacije Europske unije u Hrvatskoj istaknula je da "projekt ovime nije završen budući da su partnerstva još mlada i potrebna im je potpora za razvoj".

(Hina) xmpv yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙