FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren projekt "Razvoj carinskog laboratorija"

Autor: tmis
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - U zagrebačkom sjedištu Delegacije EU u Hrvatskoj danas je svečano otvoren i predstavljen twinning projekt "Razvoj carinskog laboratorija", vrijednosti 500 tisuća eura, u sklopu kojeg će do 27. lipnja 2012. hrvatska Carinska uprava u suradnji sa španjolskom Poreznom agencijom nastojati dodatno ojačati i razviti sposobnost Carinskog laboratorija u skladu sa zahtjevima EU-a.

Naglasivši važnost tog projekta za jačanje kapaciteta hrvatskog Carinskog laboratorija državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović kazao je da time počinje i novo, moderno doba Carinskog laboratorija koji se početkom ove godine preselio u nove poslovne prostorije u čije je opremanje uloženo dva milijuna eura.

Vjeruje i da će taj projekt hrvatski Carinski laboratorij svrstati među slične europske, koji su općenito važni ne samo za naplatu carina i poreza, nego i za zaštitu građana te kao tehnička podrška u sprječavanju nezakonitog prometa roba i krijumčarenja svih vrsta i za efikasno upravljanje zajedničkom poljoprivrednom politikom EU-a.

Čović je kazao i da je to 14. twinning projekt koji se od 2003. provodi u Carinskoj upravi iz različitih EU programa, a ovaj se financira iz nacionalnog IPA programa za 2007.

U ime partnera u provedbi projekta, španjolske Porezne agencije zamjenica njenog direktora Marta Guelbenzu Robles kazala je na današnjoj svečanosti kako vjeruje da će nakon tog projekta i ulaskom Hrvatske u EU hrvatski Carinski laboratorij postati dio europske mreže tih laboratorija kojih je 80 u 28 država članica.

Sličnog je mišljenja i španjolski veleposlanik u Hrvatskoj Rodrigo Aguirre de Carcer koji je istaknuo i kako ga raduje što Hrvatska uskoro završava pregovore za članstvo u EU.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙