FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

2. dani EU fondova

Autor: dsta
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Informativno-edukativni događaj 2. dani EU fondova održat će se 4. i 5. srpnja u Zagrebu, a uz stručna predavanja koja su namijenjena potencijalnim korisnicima EU fondova, svi zainteresirani moći će se informirati o mogućnostima korištenja EU fondova putem info-pultova, priopćeno je iz Ministarstva financija.

Organizatori tog dvodnevnog informativno-edukativnog događaja su Ministarstvo financija i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Organizira se kao nastavak na prošlogodišnji informativni događaj o mogućnostima korištenja EU fondova, koji je održan u travnju prošle godine, a koji je posjetilo oko 2.000 ljudi.

Cilj 2. dana EU fondova je svim zainteresiranima pružiti sveobuhvatnu i stručnu informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa kao i budućih EU fondova, koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju, te podijeliti stručna znanja i iskustvo vezano za pripremu i prijavu projekata s potencijalnim korisnicima EU sredstava.

Programom je predviđeno informiranje posjetitelja putem info pultova te stručna predavanja vezana uz pripremu i prijavu projekata. Predavanja su namijenjena potencijalnim korisnicima pretpristupnih sredstava - jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnog društva, visokoškolskim i obrazovnim institucijama te privatnom sektoru.

Informatori na info pultovima i predavači na stručnim predavanjima bit će stručnjaci iz institucija koje su trenutno akreditirane za korištenje pretpristupnih fondova, a koje će imati značajnu ulogu i u budućim fondovima EU. Na predavanjima će također sudjelovati već postojeći korisnici kako bi podijelili svoja iskustva vezano za korištenje EU pretpristupnih sredstava.

Hrvatskoj je trenutno na raspolaganju jedinstveni instrument pretpristupne pomoći IPA, koji zamjenjuje dosadašnje programe u financijskoj perspektivi 2007.-2013., a sastoji se od pet komponenti: Komponenta I - Pomoć u tranziciji i jačanje institucija, Komponenta II - Prekogranična suradnja, Komponenta III - Regionalni razvoj, Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala, Komponenta V - Ruralni razvoj.

Kroz program IPA za razdoblje 2007. - 2011. Hrvatskoj je dodijeljeno je ukupno 749,8 milijuna eura.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙