FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvaranje twinning projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta hravtske Porezne uprave"

Autor: tper
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Delegacija Europske unije u Hrvatskoj i Ministarstvo financija - Porezna uprava predstavili su danas rezultate aktivnosti IPA 2008 Twinning Light projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta hrvatske Porezne uprave na području razmjene informacija vezanih za oporezivanje dohotka od štednje isplaćenog u obliku kamata".

Projekt je financiran od strane EU, vrijedan je 192,7 tisuća eura, a trajao je sedam mjeseci.

Pravna osnova provedbe Direktive o isplaćenom dohotku od štednje u obliku kamata (Savings direktiva) bit će primjenjiva danom pristupanja Hrvatske EU. Svrha projekta bila je izgradnja administrativnih kapaciteta na području razmjene informacija o isplaćenim kamatama na štednju kroz uspostavu jedinstvene prakse država članica s ciljem borbe protiv porezne prijevare.

S ciljem izvršenja priprema za razmjenu informacija po Savings direktivi prema zahtjevima Zajedničkog tržišta EU, Porezna uprava bi trebala pripremiti potrebnu dokumentaciju i priručnike usklađene sa EU pravilima, te također provesti EU pravila u dnevnoj praksi.

U tom smislu, Porezna uprava je u suradnji sa francuskim twinning partnerima pripremila odgovarajuće postupke za usvajanje i provedbu Savings direktive i provela odgovarajuću izobrazbu poreznih službenika.

Državni tajnik i ravnatelj Porezne uprave Josip Lozančić izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom projekta kojem je osnovni cilj bio jačanje administrativnih kapaciteta Porezne uprave.

Sam projekt, kazao je, bio je usmjeren na izradi strategije implementacije Savings direktive, izvođenjem adekvatne obuke za porezne djelatnike.

Lozančić je mišljenja kako je ovim projektom učinjen još jedan korak u spriječavanju utaje poreza bilo u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji EU.

Twinning light projekt je proveden uz pomoć francuske Opće Uprave za javne financije u sklopu Ministarstva za proračun, javno računovodstvo i javnu upravu Francuske.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙