FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank of Moscow dobiva 14 milijardi dolara državne pomoći

Autor: mpuk
MOSKVA, 1. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Ruska banka Bank of Moscow primit će 14 milijardi dolara državne pomoći nakon što je neprijateljska ponuda za preuzimanje koju joj je podastrla druga po veličini ruska banka VTB otkrila značajne iznose problematičnih kredita.

Paket pomoći, najveći u povijesti kada su u pitanju ruske banke, premašio je očekivanja, pri čemu će većinu pomoći financirati ruska središnja banka a tek manji dio VTB.

Središnja banka objavila je da će ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA) posuditi Bank of Moscow 295 milijardi rubalja (10,6 milijardi dolara) po povlaštenoj kamati od 0,51 posto na razdoblje od 10 godina. Zajam će financirati središnja banka koja će DIA-i posuditi novac na pet godina po kamati od 0,5 posto.

VTB, druga po veličini ruska banka koju kontrolira država, sudjelovati će u dokapitalizaciji Bank of Moscow sa 100 milijardi rubalja, priopćila je središnja banka.

"Sigurni smo da će Bank of Moscow zahvaljujući zajedničkim mjerama VTB-a i države riješiti svoje privremene probleme i dosegnuti kvalitativno novu razinu", navodi se u priopćenju VTB-a.

Banka VTB platila je početkom ove godine 3,5 milijardi dolara za 46,5 posto udjela u Bank of Moscow koji je dotada bio u vlasništvu Grada Moskve i za manjinski udio s mogućnošću blokade odluka u jednom osiguravatelju, vlasniku 17-postotnog udjela u Bank of Moscow.

Nakon što je VTB osigurao kontrolu nad Bank of Moscow, utvrdio je da oko trećine kredita u knjizi Bank of Moscow ukupne vrijednosti 30 milijardi dolara čine krediti za projekte razvoja nekretnina u koje je uključen njezin bivši izvršni direktor Andrej Borodin i da će njihov povrat možda biti problematičan.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙