FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka banka povećava temeljni kapital za 5,12 milijardi kuna

Autor: tper
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačke banke odlučili su danas predložiti njenoj Glavnoj skupštini donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala za 5,12 milijardi kuna, priopćeno je iz te banke.

Prema prijedlogu, temeljni kapital Zagrebačke banke (ZABA) povećat će se s postojećih 1,28 milijardi na 6,40 milijardi kuna.

Glavna skupština, koja će odlučiti o tom prijedlogu, održat će se 26. srpnja.

Temeljni kapital povećat će se korištenjem višegodišnje zadržane dobiti Banke koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende, navode iz Zabe.

Povećanjem temeljnog kapitala bit će izdano 256.193.564 nove redovne dionice, koje će biti raspoređene svim dioničarima Banke upisanim na računima kod SKDD-a na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala.

Nove će dionice pripasti dioničarima ZABA-e srazmjerno njihovom udjelu u dosadašnjem temeljnom kapitalu, tako da će nakon povećanja temeljnog kapitala svi dioničari Banke zadržati svoje postojeće udjele u ukupnom njenom temeljnom kapitalu.

Povećanjem temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava i bez dodatnih uplata dioničara, restrukturirat će se jamstveni kapital Banke, tako da će udjel uplaćenog i upisanog temeljnog kapitala u njenom jamstvenom kapitalu značajno porasti.

Porastom upisanog i uplaćenog temeljnog kapitala dodatno će se osnažiti financijska stabilnost Banke, a pokrivenost adekvatnosti njenoga kapitala samim upisanim i uplaćenim temeljnim kapitalom porast će na 9,13 posto.

Ovime će Zagrebačka banka reafirmirati svoju poziciju najbolje kapitalizirane hrvatske banke, te čvrsto držati mjesto vodeće hrvatske banke i po kriteriju upisanog temeljnog kapitala, ističu iz Zabe.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙