FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTP Bank traži prilike za akvizicije u bivšem SSSR-u i Aziji

Autor: gple
BUDIMPEŠTA/MOSKVA, 16. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Mađarska OTP Bank želi poboljšati poslovne rezultate svojih podružnica u Rusiji i Ukrajini a traži i prilike za širenje na tržištima bivšeg Sovjetskog Saveza i Azije, kazao je u srijedu u jednom intervjuu njezin izvršni direktor.

Najveći neovisni zajmodavac u srednjoj Europi objavio je da želi proširiti poslovanje na tržištima na kojima je njegov udio manji od primjerenog.

Sandor Chanyi je istaknuo da njegova banka teži 10-postotnom udjelu na tržištima na kojima nastupa.

OTP-ove inozemne podružnice, posebno one u Ukrajini i Rusiji, znatno su poboljšale rezultate grupe u prvom tromjesečju, uz rast vrijednosti knjige zajmova u ruskom ogranku za 25 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

"U Rusiji, Bugarskoj, Ukrajini i Crnoj Gori, gdje naše podružnice imaju dobar tržišni udio, težimo očuvanju i jačanju pozicije", naglasio je Csany u razgovoru za moskovski dnevni list Vedomosti.

"U Rumunjskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Slovačkoj, gdje je naš tržišni udio mali, neprekidno razmatramo mogućnost novih akvizicija", dodao je.

"Sada proučavamo koja bi još tržišta mogla biti zanimljiva za grupu. To su zemlje na području bivšeg Sovjetskog Saveza, Azije. Među njima su moguće mete Kazahstan i Turkmenistan. Posebno nam je važan značajan udio u tržištu, ne manji od 10 posto, i dobra depozitna baza", dodao je.

U banci nisu odmah željeli odgovoriti na pitanja upućena elektronskom poštom, u kojima se tražila razrada Chanyijevih izjava.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙