FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sporazum o obrani od tuče zrakoplovnim generatorima

Autor: vsik
OSIJEK,30. lipnja. 2011.(Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je danas sporazum o provedbi obrane od tuče zrakoplovnim generatorima s Aeroklubom Osijek, osiguravajućim društvima i jedinicama lokalne samouprave među kojima je 39 gradova i općina.

Takav sustav obrane od tuče, koji je jedinstven u Hrvatskoj, pokazao se iznimno dobrim pa nastavljamo s njegovom provedbom, rekao je župan Šišljagić, ističući kako se u jednoj sezoni obrane od tuče, od 1. svibnja do 1. listopada, obavi više od 30 letova, to jest intervencija. Dodao je kako je za to potrebno osigurati 450.000 kuna, u čemu županija sudjeluje s 200.000 kuna, svaka jedinica lokalne samouprave osigurava po pet tisuća kuna, a ostatak će dati osiguravajuća društva.

Osječko-baranjska županija od 2005. provodi obranu od tuče na poljoprivrednim površinama zrakoplovnim generatorima, čime su štete na poljoprivrednim usjevima, koje su dotad bile oko 35 milijuna kuna, smanjene za trećinu.

Županija iz proračuna izdvaja na osnovi zakonskih propisa jedan posto za provedbu uobičajenog načina obrane od tuče prizemnim generatorima i raketama, podsjetio je župan te dodao kako te metode ne štite dovoljno poljoprivredne proizvode te da je obrana od tuče zrakoplovnim generatorima znatno učinkovitija.

(Hina) xvsik ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙