FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 20. lipnja

Autor: mbur
ZAGREB, 20. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak 20. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo 108. brigade Hrvatske vojske iz Slavonskog Broda (10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će i izaslanstvo 112. brigade Hrvatske vojske iz Zadra (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Također je predviđeno obraćanje Predsjednika Republike.

U povodu Dana državnosti hrvatski predsjednik Ivo Josipović održat će svečano primanje (19 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike. Iz Ureda predsjednika mole predstavnike medija da u Uredu predsjednika budu do 18,30 sati.

ZAGREB - Predsjednica vlade Jadranka Kosor uručit će ugovore za Mjeru poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja, (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović održat će u 9,30 sati predavanje o strateškim smjernicama razvoja obrambenog sustava u narednom razdoblju polaznicima visokih vojnih škola na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu. Predavanje ministra obrane otvoreno je za predstavnike medija. Ministarstvo obrane moli zainteresirane predstavnike medija da dođu u Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", najkasnije do 9,20 sati (HVU Petar Zrinski, Ilica 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u kompleksu HVU-a).

ZAGREB - Svečano potpisivanje sporazuma između Sveučilišta u Zagrebu i Kalifornijskog Sveučilišta iz Los Angelesa. Krovni sporazum potpisat će rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš i rektor Kalifornijskog Sveučilišta (University of Californija Los Angeles UCLA) Gene Block. Suradnju dviju institucija koja će se ostvariti putem tog sporazuma inicirao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović prigodom svojeg prošlogodišnjeg posjeta Los Angelesu kad se susreo i s predstavnicima Sveučilišta Kalifornija. Potpisivanju sporazuma prethodit će zajednički sastanak dvaju rektora i njihovih suradnika te nekoliko dekana fakulteta i akademija u sastavu zagrebačkog Sveučilišta tijekom kojeg će se razgovarati o suradnji između tih institucija. Na sastanku će sudjelovati i nekoliko istaknutih profesora zagrebačkog Sveučilišta (11.30 sati, Mala vijećnica Rektorata Sveučišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14.).

RIJEKA - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program 8. festivala Riječke ljetne noći 2011. Ovogodišnji festival održati će se od 28. lipnja do 21. srpnja, a organizatori su HNK-a Ivana pl. Zajca, Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke. Na konferenciji će nazočiti intendantica HNK-a Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (11 sati, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Marko Curać

navečer - Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙