FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SU: U Zagrebačkoj županiji sukob interesa i korupcija

Autor: aspa
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Stranka umirovljenika (SU) ustvrdila je kako su u Zagrebačkoj županiji na djelu sukob interesa i korupcija župana Stjepana Kožića i predsjednika županijske skupštine Damira Mikuljana, zbog koje je podnesena i kaznena prijava USKOK-u, te traže i ostavku ministra pravosuđa i predsjednika županijskog HDZ-a Dražena Bošnjakovića, zbog činjenice da je znao za nezakonitosti a ništa nije poduzeo kako bi to spriječio.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare član predsjedništva SU-a Milivoj Špika rekao je da je predsjednik županijske skupštine Damir Mikuljan u sukobu interesa jer, iako je predsjednik skupštine, njegov odvjetnički ured daje pravne usluge jedinicima lokalne uprave i samouprave u županiji ili javnim poduzećima na županijskoj razini i čime si osigurava veliku zaradu svake godine.

On tvrdi da Mikuljan, iako dobiva plaću od sedam tisuća kuna kao predsjednik skupštine, njegov je odvjetnički ured primjerice lani od Županijske uprave za ceste naplatio za odvjetničke usluge 199 tisuća kuna a od Grada Samobora u nekoliko zadnjih godina oko 900 tisuća kuna.

"Na djelu je čisti sukob interesa", naglasio je i podsjetio je da je SU još u travnju podnio kaznenu prijavu USKOK-u zbog sumnje na korupciju i sukob interesa i dodao da inspektori USKOK-a još istražuju te optužbe u Zagrebačkoj županiji. Istaknuo je da su informacije o tome dobili od članova HDZ-a i HSS-a koji se ne slažu s politikom svojih stranaka u zagrebačkoj županiji.

Predsjednik SU-a Lazar Gruić je župana Kožića i suradnike optužio za krivotvorenje službene isprave ne bi li za ravnatelja Uprave županijskih cesta imenovali jednog člana HSS-a. Grujić se upitao kako je Kožić, kao župan Zagrebačke županije, danas predsjednik skupštine i nadzornog odbora Županijskih cesta.

"Sve nam to govori o osnovanoj sumnji da je na djelu korupcija ili barem nemoralno ponašanje i stoga tražimo da se Mikuljan i Kožić smijene s funkcija", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Grujić.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙