FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brckovljani-istražni radovi za Centar za gospodarenje otpadom

Autor: dber
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebačka Županijska skupština na današnjoj je sjednici utvrdila godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prošlu godinu, prema kojem su u 2010. godini ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 262.912.304,85 kuna, dok su ukupni rashodi lani bili 258.168.434,37 kuna.

Zagrebačka županija u ovoj godini sudjeluje u financiranju kapitalnih investicija u školstvu u visini od 13.557.306,00 kn, od kojih će se 10 milijuna kuna osigurati zaduživanjem kod Privredne banke d.d. U realizaciji pojedinih investicija sudjeluju i jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Podizanjem kredita osigurat će se izgradnja i sanacija sedam objekata, a nove građevinske aktivnosti osigurat će i nova radna mjesta.

Također, vijećnici su prihvatili Izmjene i dopune Odluke o izradi V. Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije. Osnovni razlog izmjena je stvaranje pretpostavki za bržu uspostavu županijskog koncepta gospodarenja otpadom na području županije kroz određivanje nove lokacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Naime, Općina Brckovljani svojim Zaključkom dala je suglasnost za provođenje istražnih radova na prostoru planirane gospodarske zone u Tedrovcu.

Skupština je prihvatila i prijedlog zaključka o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije za 2011. godinu.

Tako će počasnom građankom Zagrebačke županije posmrtno biti proglašena operna diva Milka Trnina, dok će nagradu za životno djelo dobiti aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Županijska nagrada za iznimna dostignuća u protekloj godini dodijelit će se tvrtci AGRO PROMES d.o.o. iz Svetog Ivana Zeline i Ivanu Leščiću, vlasniku obrta „Liktin“ iz Preseke.

Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja d.d. iz Rugvice i Milan Ermacora, vlasnik obrta „Ermacora“ iz Zaprešića dobitnici su ovogodišnje nagrade za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu.

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se Anđeli Cirkveni iz Pušće, Krešimiru Guliću iz Bistre, Krunoslavu Markovinoviću iz Svete Nedelje, te Ivici Šafariću – Ninji iz Dugog Sela. Javna priznanja bit će dodijeljena na Svečanoj sjednici u povodu Dana županije koja će se održati u srijedu, 13. srpnja 2011. godine.

Skupština je odobrila prijedlog Programa energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije Zagrebačke županije 2012.-2014. koji je za potrebe županije izradila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Program je, kao zakonska obaveza svake županije, napravljen u skladu s Nacionalnim programom i Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije. U okviru Programa prikazane su mjere za povećanje energetske učinkovitosti za koje su nadležna pojedina ministarstva ili županija. Također, Programom je određen i okvirni cilj uštede energije koji za Zagrebačku županiju za 2013. godinu iznosi 0,491 PJ (peta joule), a za 2016. godinu 1,473 PJ.

Prihvaćena je i Strategija razvoja ljudskih potencijala Zagrebačke županije. Strategija je rezultat projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije“ koji se financira sredstvima Europske unije, a kroz nju se očekuje financiranje projekata i mjera iz nacionalnih i međunarodnih izvora financiranja.

(Hina) pp/xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙