FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanacija klizišta i cesta u Krapinsko-zagorskoj županiji

Autor: tdel
KRAPINA, 29. lipnja 2011. (Hina) - Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić odobrio je iz proračuna Krapinsko-zagorske županije program sanacije klizišta, uređenje nerazvrstanih cesta, sufinanciranje šteta nastalih elementarnim nepogodama te program vodoopskrbe u toj županiji, ukupne vrijednosti 1,019 milijuna kuna, priopćeno je danas iz Krapinsko-zagorske županije.

Naime, obilne kiša koje su padale na području Krapinsko-zagorske županije u rujnu prošle godine uzrokovale su brojna klizišta i odrone na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama uz stambene i gospodarske objekte te na poljoprivrednim parcelama. U programu sanacije klizišta su stambeni objekti koji su izravno ugroženi te nerazvrstane ceste koje su jedine poveznice pojedinih naselja na području gradova i općina.

Krapinsko-zagorski župan odobrio je financiranje izradbe Elaborata za sanaciju klizišta u općinama Veliko Trgovišće, Hum na Sutli, Gornja Stubica, Mače, Zagorska Sela, Bedekovčina i Tuhelj te u gradu Donja Stubica. Uz to, donio je i zaključke o sanaciji samih klizišta u Gradu Zaboku i općini Krapinske Toplice. Ukupna vrijednost tih projekata je oko 220 tisuće kuna.

Projektom asfaltiranja i uređenja nerazvrstanih cesta u 2011. (iz sakralnog i posebnog prohrama) obuhvaćene su općine Kumrovec, Radoboj, Zlatar Bistrica, Gornja Stubica, Sveti Križ Začretje, Hraščina, Zagorska Sela te Budinščina kao i gradovi Oroslavje, Krapina, Donja Subica i Klanjec. Ukupna vrijednost tih radova je 471 tisuća kuna.

Sufinanciranjem šteta nastalih elementarnim nepogodama obuhvaćene su općine Radoboj i Petrovsko, u ukupnom iznosu od 59.225,00 kuna.

Programom vodoopskrbe i odvodnje u Krapinsko-zagorskoj županiji u ovoj su godini pak obuhvaćene općine Hum na Sutli, Radoboj i Đurmanec te grad Oroslavje, u ukupnoj vrijednost od 268 tisuća kuna.

(Hina) xtdel/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙