FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilić: još se ne zna cijena vrtića

Autor: tdel
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Zastupnica HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Danira Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare rekla kako se još uvijek ne zna cijena smještaja djece u zagrebačkim dječjim vrtićima te je osudila "neodgovorno političko ponašanje SDP-a kojim se dovodi građane u zabludu i kojima se poziva ravnatelje dječjih vrtića na kršenje zakona".

Bilić je rekla da je SDP u posljednja dva mjeseca opetovano kroz medije i na sjednicama zagrebačke Gradske skupštine pozivao građane da ne prikupljaju dokumentaciju sukladno prijedlogu cijena vrtića zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića obećavajući kako poskupljenja neće biti.

"Na taj način SDP je doveo mnoge roditelje u nepovoljnu situaciju, jer po trenutnim pokazateljima, dva dana prije 1. srpnja, samo je 60-ak posto prikupljene dokumentacije po kojoj će se odrediti cijena boravka djece u vrtićima", upozorila je Bilić i pozvala roditelje da ipak prikupe potrebnu dokumentaciju.

Istaknula je kako je nakon jučerašnjih izjava u medijima od strane SDP-a i gradonačelnika Bandića potpuno izvjesno da će jedni i drugi i nadalje koristiti sva raspoloživa sredstva u međusobnoj borbi kako bi izašli kao pobjednici, u prvom planu vodeći računa o svojim interesima, a sve na račun građana Grada Zagreba.

Bilić posebno zabrinjavajućim smatra jučerašnji poziv SDP-a ravnateljima dječjih vrtića na neposluh prema nadležnom gradskom uredu.

"Na taj način SDP, pozivajući se na pravdu i pravednost, traži od ravnatelja da krše zakon, da ugrožavaju svoja radna mjesta i svoju egzistenciju kako bi njima pomogli u borbi protiv gradonačelnika Bandića", kazala je dodavši kako je kaos s cijenama vrtića rezultat SDP-ova čuvanja fotelja kada su u prosincu glasali za gradski proračun.

"HDZ dosljedno, od prosinca prošle godine, ne podržava Bandićev prijedlog cijena vrtića, tražili smo da se cijene vrate na staro, ne kao trajno riješenje već kako bi se stvorilo vrijeme za donošenje novog prijedloga koji će proći sve potrebne procedure i koje će cijenu vrtića staviti u funkciju održivog razvoja predškolskog odgoja i naobrazbe u Zagrebu", rekla je Bilić.

Smatra kako za političku krizu nema upravih riješenja, već ukoliko SDP nije sposoban za minimum kohabitacije s gradonačelnikom Bandićem trebao bi odstupiti i raspisati nove izbore.

(Hina) xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙