FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan Sisačko-moslovačke županije

Autor: scar
SISAK, 16. lipnja 2011. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod glavnoga križa na gradskome groblju u Sisku te paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu jutros je počelo obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije, 18. obljetnice te županije te 143. i 140. godišnjice rođenja Antuna i Stjepana Radića.

Županijsko izaslanstvo položilo je i vijence ispred rodne kuće braće Radić u Trebarjevu Desnom.

U domu Ine - Rafinerije nafte u Sisku održana je središnja svečanost na kojoj su predsjednik sisačko-moslavačke Županijske skupštine Željko Kardaš, županica Marina Lovrić-Merzel i hrvatski predsjednik Ivo Josipović održali prigodan govor.

Ulaganje u gospodarstvo, obrt, malo i srednje poduzetništvo te poljoprivredu i turizam, zatim smanjenje stope nezaposlenosti i rad na prepoznavanju županije kao regije za isplativo ulaganje temeljne su odrednice rada aktualne županijske vlasti, rekao je predsjednik sisačko-moslavačke Županijske skupštine Željko Kardoš.

Županija u kojoj živi 185.000 stanovnika jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja i u vrijeme gospodarske krize bilježi pozitivan razvojni trend, rekla je županica Marina Lovrić-Merzel i podsjetila da je najveće ulaganje u posljednje vrijeme u Republiku Hrvatsku bilo ulaganje američkoga kapitala u tvrtku CMC u Sisku.

"Korupcija i kriminal najgore su zlo jednoga društva. Zato trebamo biti drski te nemilosrdno tražiti od svakoga tko obnaša vlast da radi predano i pošteno", rekao je danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine u prigodi proslave Dana Sisačko-moslavačke županije hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska može postati i postat će 'lider u regiji', ocijenio je, dodajući kako je to moguće, što pokazuje i primjer Sisačko-moslavačke županije. "Županija je to koja bilježi nesumnjive uspjehe u gospodarstvu, a ono što je posebno pozitivno je zajedništvo. Ova županija pokazuje kako ideologija nije jedini kriterij za suradnju i kako je moguće povezati različitosti kada je interes građana u pitanju", kazao je predsjednik.

Na današnjoj svečanoj sjednici zaslužnim su građanima, udrugama, braniteljima i braniteljskim postrojbama uručene nagrade i priznanja, a povelja zahvalnosti za iskazanu humanost te doprinos ugledu i promidžbi te županije uručena je Terezi Kesoviji.

Sisačko-moslavačka županica uručila je povelju o proglašenju počasnim građaninom Sisačko-moslavačke županije, prvu u povijesti te županije, japanskom veleposlaniku u Hrvatskoj Yochiju Tamuri za iskazanu humanost te doprinos u obnovi, razvoju, ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

U kraćemu prigodnom programu predstavili su se muški vokalni ansambl "Petrinjski slavulji" te dobitnici županijske nagrade "Iskra" za darovite učenike - Petra Šket i Marin Kos.

(Hina) xscar ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙