FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lloyds ukida 15 tisuća radnih mjesta

Autor: gple
LONDON, 30. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Britanska banka Lloyds objavila je u četvrtak da će ukinuti 15 tisuća radnih mjesta u sklopu nastojanja da efikasnije organizira poslovanje u grupi i osigura uštedu 1,5 milijardi funti godišnje u razdoblju do 2014.

LBS će "pojednostaviti strukturu grupe kako bi poboljšala uslugu i uštedjela 1,5 milijardi funti do 2014." mjerama koje će obuhvatiti "ukidanje 15 tisuća radnih mjesta", navodi banka u priopćenju nakon dugo očekivane strateške analize poslovanja.

Cilj je temeljitog preustroja "efikasnija prisutnost na međunarodnom tržištu, koja će se do 2014. smanjiti sa sadašnjih 30 zemalja na manje od polovine te brojke", dodaje se u priopćenju.

Većina radnih mjesta bit će ukinuta na srednjoj razini uprave, te u logističkim poslovima, poput informatično-tehnoloških odjela, općih službi, te pravnih, poreznih i analitičkih odjela, a ne u mreži maloprodajnih poslovnica, dodaju u banci.

Banka je 2008. i 2009. zabilježila spektakularne gubitke zbog strelovitog uzleta nenaplativih zajmova nakon preuzimanja banke HBOS 2008., koju su teško opteretila toksična odnosno rizična ulaganja u imovinu.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙