FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odluke Upravnog vijeća HZZO-a

Autor: mbuj
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na današnjoj je sjednici donijelo odluke o isporuci ortopedskih pomagala samo u specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama s valjanom oznakom, o dvije nove bolnice u mreži javne zdravstvene zaštite, o telemedicinskim uslugama u sustavu obveznog osiguranja, financiranju pripravničkog staža i novostima u putnom osiguranju HZZO-a.

U priopćenju Upravno vijeće HZZO-a navodi da su nakon provedenog natječaja za sklapanje ugovora o isporuci ortopedskih i drugih pomagala odabrana nova maloprodajna mjesta za isporuku pomagala i podignuta razina kvalitete poslovanja i isporuke. Ortopedska i druga pomagala ubuduće se mogu preuzimati uz "doznaku" HZZO-a samo u specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama na kojima mora biti istaknuta valjana oznaka (naljepnica) s tekstom "Ugovorni subjekt Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2011. godinu".

Kako bi se osigurala kvaliteta isporuke pomagala, navodi se u priopćenju, HZZO moli osigurane osobe da prijave slučajeve u kojima im je pomagalo isporučeno u specijaliziranim prodavaonicama bez oznake.

HZZO će sklopiti ugovor s dvije nove bolnice koje su uvrštene u mrežu javne zdravstvene službe, Psihijatrijsku bolnicu "Sveti Rafael" u Strmcu (Brodsko-posavska županija) te lječilište Bizovačke Toplice (Osječko-baranjska županija). Ugovori će biti sklopljeni u skladu s brojem postelja određenih mrežom, a očekuje se da će tako biti povećana dostupnost i kvaliteta zdravstvene skrbi za djelatnosti koje će se ugovoriti sa svakom bolnicom, navodi se, među ostalim, u priopćenju sa sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

HZZO je i telemedicinske usluge uvrstio u sustav obveznoga zdravstvenog osiguranja, što će, kako se navodi, znatno pridonijeti dostupnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite na područjima gdje ona dosad nije bila dostupna (hrvatski otoci). Primjerice, telemedicinska usluga slanja snimke holter - EKG-a iz ordinacije primarne zdravstvene zaštite u neki veći bolnički centar omogućit će adekvatno postavljanje dijagnoze i komunikaciju pacijenata s liječnicima specijalistima u onim područjima u kojima to dosad nije bilo moguće.

HZZO nastavlja financirati pripravnički staž za zdravstvene djelatnike nakon provedenoga prvog javnog natječaja u 2011. godini radi pravodobnoga stručnog osposobljavanja kvalitetnih i educiranih zdravstvenih djelatnika.

HZZO počinje s ulaskom na tržište dodatnoga zdravstvenog osiguranja uvođenjem polica za korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu svojih osiguranih osoba koje u inozemstvu borave radi privatnog posla. Posebne su pogodnosti namijenjene za skupna i obiteljska putovanja te za dulji boravak u inozemstvu, a najveća prednost putnog osiguranja HZZO-a jest, ističe se, pokriće svih troškova bez ograničenja.

(Hina) pp/xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙