FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet kandidata za predsjednika Uprave HRT-a

Autor: mvra
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a danas su na zajedničkoj sjednici otvorili ponude pristigle na natječaj za predsjednika Uprave HRT-a te utvrdili da od sedam prijava njih pet ispunjava uvjete natječaja.

Za predsjednika Uprave HRT-a, koji se bira po novom Zakonu o HRT-u, natječu se Mate Pavković, nekadašnji ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Ivan Vrkić, direktor HRT-a od 1998. do 2000., Branko Debeljak, magistar dramaturgije zaposlen na HTV-u, privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i Dušan Radić, obnašatelj dužnosti glavnog urednika programa Hrvatskog radija.

Prijava Miodraga Radića nije prihvaćena zbog nepotpune dokumentacije, a Viktor Kružičević ne ispunjava uvjete natječaja.

Članovi Programskog vijeća u ponedjeljak će po pola sata razgovarati sa svim kandidatima, nakon čega počinje prvi krug tajnoga glasovanja. Trojica s najviše glasova dobit će priliku ponovno se predstaviti i razgovarati s članovima Programskog vijeća i Nadzornog odbora. Predsjednik Uprave bira se dvotrećinskom većinom zajedničke sjednice koja ima 16 članova. Ako predsjednik Uprave ni tada ne bude izabran, slijedi eliminacijsko glasovanje.

Postupak izbora predviđen je za prva dva dana idućeg tjedna, no moguće je da predsjednik Uprave HRT-a bude izabran već u ponedjeljak.

Programsko vijeće i Nadzorni odbor prvi put biraju predsjednika Uprave HRT-a po novom zakonu po kojemu predsjednik Uprave mijenja funkciju ravnatelja HRT-a.

Javnu radioteleviziju vodi privremeno vodstvo od 2010., kada je razriješen bivši ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. Od tada su nekoliko puta provedeni natječaji za glavnog ravnatelja HRT-a, ali ni na jednom nitko od kandidata nije dobio potreban broj glasova.

Programsko vijeće prije je na odvojenoj sjednici raspravljalo o promjenama u ljetnoj programskoj shemi HTV-a te je prihvatilo izvješće povjerenika o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga HRT-a između dviju sjednica.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙