FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela sjednica programskog vijeća HRT-a

Autor: mvra
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Počela je sjednica programskog vijeća HRT-a na kojoj se predstavljaju kandidati za predsjednika Uprave HRT-a, a nakon čega će se održati izbor predsjednika Uprave HRT-a.

Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a prošlog su tjedna na zajedničkoj sjednici otvorili ponude pristigle na natječaj za predsjednika Uprave HRT-a te utvrdili da od sedam prijava njih pet ispunjava uvjete natječaja.

Za predsjednika Uprave HRT-a, koji se bira po novom Zakonu o HRT-u, natječu se Mate Pavković, nekadašnji ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Ivan Vrkić, direktor HRT-a od 1998. do 2000., Branko Debeljak, magistar dramaturgije zaposlen na HTV-u, privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i Dušan Radić, obnašatelj dužnosti glavnog urednika programa Hrvatskog radija.

Nakon predstavljanja kandidata počinje prvi krug tajnoga glasovanja. Trojica s najviše glasova dobit će priliku ponovno se predstaviti i razgovarati s članovima Programskog vijeća i Nadzornog odbora. Predsjednik Uprave bira se dvotrećinskom većinom od ukupno 16 članova Programskog vijeća i Nadzornog odbora. Ako predsjednik Uprave ni tada ne bude izabran, slijedi eliminacijsko glasovanje.

Programsko vijeće i Nadzorni odbor prvi put biraju predsjednika Uprave HRT-a po novom zakonu po kojemu predsjednik Uprave mijenja funkciju ravnatelja HRT-a.

Javnu radioteleviziju vodi privremeno vodstvo od 2010., kada je razriješen bivši ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. Od tada su nekoliko puta provedeni natječaji za glavnog ravnatelja HRT-a, ali ni na jednom nitko od kandidata nije dobio potreban broj glasova.

(Hina) xmvr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙