FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

SARAJEVO - Dragan Paravinja (43) koji je u nedjelju uhićen kod Srpca u sjevernoj Bosni priznao je tijekom saslušanja kako je ubio malodobnu Antoniju Bilić (17) iz Drniša za kojom se tragalo od 7. lipnja, potvrdili su u nedjelju kasno navečer u Banjoj Luci zamjenik ravnatelja Uprave policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkić i ravnatelj policije Republike Srpske Gojko Vasić. "Dragan Paravinja je priznao izvršenje kaznenog djela. Po njegovim navodima lišio je života Antoniju Bilić i odbacio njeno tijelo na jednoj lokaciji", kazao je Brkić na izvanrednoj konferenciji za novinstvo. Istaknuo je također kako zbog niza lažnih tvrdnji i iskaza koje je ranije dao potrebno dodatno provjeriti sve Paravinjine navode.

PARIZ - Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe rekao je u nedjelju da su predstavnici libijskog režima "imali kontakte" s pobunjenicima koji su uglavnom bili posvećeni sudbini Moamera Gadafija, u političkoj emisiji Le Grand Jury/RTL/Le Monde. "Kontakata je bilo. Naravno, ne znam pojedinosti. Znam primjerice da su se ticali sudbine namijenjene samom Gadafiju, što je danas jedno od glavnih pitanja", rekao je Juppe. "Gadafi mora otići sa svojih civilnih i vojnih dužnosti. On mora objaviti da odlazi s vlasti", opetovao je Juppe. Po njegovim riječima, koalicija koja intervenira u Libiji "bilježi uspjehe" i u njoj "nema nesuglasica". "U koaliciji danas nema nesuglasica o tome treba li nastaviti, pa i pojačati vojni pritisak (...) Opravdanost intervencije se ne preispituje", istaknuo je ministar.

LONDON - Kineski premijer Wen Jiabao pohvalio je u nedjelju plodnu gospodarsku suradnju Londona i Pekinga. Wen treba u britanskoj prijestolnici sudjelovati na godišnjem summitu Velika Britanija/Kina s Cameronom i drugim članovima njegove vlade, u prigodi kojega bi se mogli potpisati poslovni ugovori. Cameron se još u studenome sastao s kineskim kolegom u prigodi svog prvog službenog posjeta Kini, kojega je svrha bila ugovaranje velikih poslova. Taj je posjet sam nazvao "životno važnom trgovačkom misijom".

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙