FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 23. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - U povodu Dana državnosti, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima ističući da danas, 20 godina nakon povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti s ponosnom potvrđujemo da smo izgradili demokratsko društvo te da će tjedan u kojem obilježavamo tu obljetnicu ostati zapamćen po još jednom povijesnom trenutku - potvrdi da Hrvatska završava pregovore s EU. "U protekla dva desetljeća, od dana kada je Hrvatski sabor donio povijesnu Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, prošli smo mnogo lijepih, ali i puno teških trenutaka. Sudbonosnu odluku morali smo potvrditi životima i žrtvama hrvatskog naroda, posebno hrvatskih branitelja. Njihova hrabrost, odlučnost i ustrajnost doveli su nas do konačne pobjede u Domovinskom ratu. Zahvalnost koju zaslužuju i koju im dugujemo iskazujemo im, ne riječima, već svakidašnjim djelima", navodi se u čestitki i dodaje da smo slijedili svoj put i riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je i tijekom tih turbulentnih dana govorio da Hrvatska svoje mjesto vidi u zapadnoeuropskom gospodarskom, civilizacijskom i sigurnosnom sustavu. Kazavši da je Hrvatska izgradila demokratsko društvo, članica je NATO-a i vratila se u Europu, gdje oduvijek pripada, premijerka je istaknula spremnost za nastavak programa gospodarskog oporavka, odlučne i bespoštedne borbe protiv korupcije i kriminala. Poručila je, uz ostalo, da suočeni s posljedicama globalne gospodarske krize, inzistiramo na temeljnim ljudskim i moralnim vrijednostima – poštenju, skromnosti i solidarnosti.

ZAGREB/SARAJEVO - Dragan Paravinja s kojim hrvatska policija želi obaviti obavijesni razgovor radi nestanka Antonije Bilić nije uhićen ali je lociran poslijepodne na području Dervente i Prnjavora u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini te za njim traje potraga, rekla je Hini Marina Mandić iz MUP-ove službe za odnose s javnošću. Paravinja je navodno vozio kamion zagrebačkih oznaka, plave kabine i sive cerade u koji se navodno ukrcala 17-godišnja Drnišanka kojoj se od 7. lipnja izgubio svaki trag. Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (BiH) Stanislav Čađo izjavio je večeras medijima da tamošnja policija u okolici Srpca, uz pomoć helikoptera i pasa tragača, traga za Paravinjom. Potvrdio da je policija uhitila njegovu suprugu koja je odvedena na kriminalističku obradu u policijsku postaju Srbac. Prema medijskim izvješćima, Paravinja je pred policijskom potjerom pobjegao prema obroncima planine Motajice. Policijska je pretraga u večernjim satima usmjerena na šumu u okolici sela. Uz policajce iz više policijskih postaja u potrazi su angažirani i pripadnici posebne policijske postrojbe iz Banja Luke. Cijelo područje je blokirano i novinarima nije moguć pristup. Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja te je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

ZAGREB - Austrijski ronilac, 53-godišnji J.L. smrtno je stradao danas oko podne kod Rapca roneći s bocama u društvu dvojice prijatelja, također austrijskih državljana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Austrijski ronioci ronili su do najviše dubine od 42,5 metara, a prilikom izrona, na dubini od 15 metara stradali ronilac počeo je uz pomoć jednog od prijatelja naglo izranjati. Na površinu je izronio gotovo bez svijesti, a preminuo je dolaskom do obale u auto kampu Marina kod Rapca.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙