FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 11. lipnja 2011. (Hina) - Pregled viejsti iz Hrvatske u 21 sat:

SPLIT - Tijekom Gay pride u Splitu, koji je završio u poslijepodnevni satima odlaskom sudionika s Rive u pratnji jakih policijskih snaga, ozlijeđeno je pet osoba, od kojih je troje novinara koji su pratili događaj. Incident se dogodio pri dolasku sudionika Gay pridea na Rivu, gdje ih je dočekalo mnoštvo neistomišljenika koji su uzvikivali pogrdne riječi i bacali kamenje, boce, petarde i razne druge predmete. Cijelo vrijeme trajanja Gay pridea jake policijske snage, koje su osiguravale događaj, sprječavale su fizički dodir sudionika Gay pridea i promatrača. Kordinatorica Lezbijske grupe "Kontra" Sanja Juras je, obraćajući se s pozornice na Rivi, optužila policiju da nije u dovoljnoj mjeri osigurala današnju manifestaciju i da je dozvolila da bude i ozlijeđenih. Članica Odbora za rodnu ravnopravnost pri Europskom parlamentu Marije Coruielssen je u svojem obraćanju naglasila kako država mora biti spremna zaštiti svačija prava. Policija je nakon završetka skupa izvijestila kako je njihova procjena da je u jednom trenutku bilo oko 10 tisuća protivnika Gay pridea na ulicama. Više informacija o incidentima očekuje se nakon izvanredne konferenciju za novinare u splitskoj PU.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je večeras da je šokirano nasiljem na Gay prideu u Splitu i ocjenjuje da je za to odgovorna policija. "Hrvatsko novinarsko društvo šokirano je današnjim homofobnim nasiljem na Gay prideu u Splitu kojeg očito slabo pripremljena policija nije mogla spriječiti", navodi se u priopćenju HND-a. Najteže je stradao snimatelj RTL-Televizije iz Splita Jerko Živković kojeg su nasilnici pogodili ovećim kamenom u glavu pa je prevezen Hitnom pomoći u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran potres mozga. Stradali su još i novinari Hine i Pixsel agencije, dodaje se u priopćenju. HND traži od policije i istražnih organa da nađe i procesuira nasilnike i smatrajući da nije bilo dovoljne policijske zaštite zatražio je provođenje istrage.

ZAGREB - Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije i ove godine je dodijelila Oskare znanja državnim i međunarodnim prvacima. Na današnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2010./ 2011. godini. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Priznanja su učenicima predali ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. U pojedinačnim natjecanjima prvo mjesto osvojilo je 196 učenika, a pripremalo ih je i pratilo 158 mentora. Hrvatski su se učenici ove godine natjecali na 12 međunarodnih natjecanja i na njima je 39 učenika osvojilo jedno od prva tri mjesta, a pratilo ih je i pripremalo 24 mentora.

ZAGREB - Zbog poticanja na ubojstvo i pokušaja ubojstva zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je Ivana Boršića (35) jer je lani u prosincu za 200.000 kuna od suoptuženog Ivice Štrka (47) naručio ubojstvo Ante Rose, koje je ostalo u pokušaju pošto je Roso odgurnuo ruku napadača kad je on na njega zapucao. Boršić, Štrk i Roso policiji su od ranije poznati po teškim kaznenim djelima, a u trenutku kad je ubojstvo trebalo biti izvedeno, u društvu s Rosom bio je naručitelj Boršić.

SPLIT - Splitska policija izvijestila je danas da traga za 32-godišnjim nasilnikom koji je teško ozlijedio svoju suprugu, koju je slomljenih kostiju lica policija pronašla jučer u stanu nakon dojave da se čuje dječji plač. U bolnici se doznaje kako se radi o teškim ozljedama lica zbog čega je žena smještena na Odjel maksilofacijalne kirurgije. Ženu je ozlijedio suprug nakon što se vratio od suca za prekršaje kod kojega je bio zbog toga što je u srijedu napao suprugu pred stambenom zgradom u kojoj žive. Kad se vratio u stan od suca za prekršaje istukao ju je i ostavio u nesvjesti na podu iako su u stanu bila maloljetna djeca, navodi policija.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙