FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzorni odbor "Jadroplova" o gradnji broda u "Brodosplitu"

Autor: pgas
SPLIT/ZAGREB, 6. lipnja 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Jadroplova na današnjoj je sjednici u Zagrebu donio odluku da se za stupanje na snagu Ugovora o gradnji broda u Brodosplitu , za potrebe Jadroplova, ishodi adekvatno jamstvo koje pokriva rizik plaćanja pri gradnji, priopćio je Nadzorni odbor u popodnevnim satima po završetku sjednice.

Ukoliko Brodosplit-brodogradilište takvo jamstvo ne može ishoditi, spremni smo, u skladu s već izdanim jamstvom za uredno dovršenje broda za isporuku, koje je izdalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, izvršiti uplatu ukupne kupoprodajne cijene prilikom primopredaje broda, navodi se u priopćenju Nadzornog odbora Jadroplova.

Nadzorni odbor ovaj poslovni prijedlog drži korektnim te ga je, kako stoji u priopćenju, već uputio Brodosplitu.

Komentirajući današnju odluku Nadzornog odbora Jadroplova povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u splitskom brodogradilištu Joško Franić kazao je kako izgradnja tog broda za potrebe Jadroplova predstavlja znako "dobre volje" za splitsko brodogradilište, ali se time neće riješiti poteškoće u brodogradilištu dok se ne ugovori gradnja više novih brodova čime će se na posao vratili radnici na čekanju.

"Trenutačno je u Brodosplitu od 3.500 radnika njih oko 600 zbog nedostatka posla na čekanju, a do kraja lipnja na čekanju će ih biti 800", rekao je Franić za Hinu.

Ponovio je kako će za 16. lipnja biti sazvan skup svih radnika Brodsplita na koji će pozvati ministra gospodarstva Đuru Popijača i predsjednika Uprave Brodosplita Srđana Kovača.

"Tražit ćemo od ministra Popijača i predsjednika Uprave Kovača da nas izvijeste u daljnjoj sudbini Brodosplita, i nećemo izaći iz pogona poduzeća sve dok nam se ne omogući da radimo", rekao je Franić.

Po Franićevim riječima, bude li potrebno radnici Brodosplita će utemeljiti i krizni stožer te će podnijeti "kaznene prijave i tužiti sve one koji su nanijeli štetu splitskom brodogradilištu".

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙