FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka - policija traži dokumente o nabavi oružja

Autor: dsil
RIJEKA,1. lipnja 2011.(Hina) - Policija je zatražila od Rijeke dokumentaciju vezanu uz postupak nabave oružja za obranu toga grada te osnutak Kriznog štaba 1991. godine, potvrdio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Glasnogovornik primorsko-goranske Policijske uprave Tomislav Veršić tu informaciju nije niti potvrdio niti opovrgnuo, dodajući kako je ne može komentirati.

Riječ je o nastavku policijske obrade slučaja vezanog uz novac namijenjen nabavi oružja za obranu Rijeke 1991. godine, pokrenutog anonimnom prijavom u kojoj se sumnjiče tadašnji riječki gradonačelnik Slavko Linić i druge osobe uključene u organizaciju obrane grada.

U prijavi se, po pisanju medija, iznosi sumnja da je 830.000 njemačkih maraka za kupnju oružja nestalo 1991. godine, a oružje nije bilo dostavljeno. Slavko Linić objasnio je da je novac uplaćivan Sloveniji preko računa, a budući da slovenska strana nije dostavila kupljeno oružje, Linić je zatražio da se novac vrati Rijeci također putem računa, što je, ustvrdio je, i učinjeno. Zauzimanjem vojnih skladišta u okolici Rijeke u međuvremenu je osigurano potrebno oružje.

Povjerenik HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Josip Borić rekao je jučer kako je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pokazao uplatnicu iz 1992. na 98,7 milijuna tadašnjih hrvatskih dinara kao dokaz da je novac za oružje vraćen u proračun. Istaknuo je da je i sam Obersnel najprije tvrdio kako je riječ o 880.000 njemačkih maraka, a poslije je rekao da je riječ o 430.000 maraka. Razliku od 450.000 njemačkih maraka još nije objasnio, rekao je jučer Borić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙