FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borić: želi se minorizirati vlada

Autor: dsil
RIJEKA,17. svibnja 2011.(Hina) - Povjerenik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Primorsko-goransku županiju Josip Borić na današnjoj je konferenciji za novinstvo kazao da se stvaranjem afere od slučaja kriminalističkog istraživanja navodna nestanka novca za obranu Rijeke napada vladu, minorizira sve dobro što vlada čini i pokušava skrenuti pozornost s bitnih tema.

To je pokušaj skretanja pozornosti s bitnih tema, a cilj je da se minorizira sve dobro što vlada čini, rekao je Borić, odgovarajući na danas iznesena stajališta riječkog SDP-a. Istaknuo je kako je ova vlada učinila sve da hrvatsko pravosuđe postane neovisno.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić rekao je danas u Rijeci kako sumnja da je ravnatelj policije Oliver Grbić autor anonimne kaznene prijave za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka namijenjenih kupnji oružja za obranu Rijeke. Ocijenio je da je "hrvatska policija u rukama neodgovornih ljudi".

Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin na konferenciji za novinare je odgovorila da, iako se spominjala kao jedna od osoba kojoj je poslana anonimna kaznena prijava za nestanak novca za oružje u Rijeci 1991., nije ni dobila ni vidjela to pismo.

Povjerenik HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Josip Borić istaknuo je i važnost ulaganja vlade u toj županiji u infrastrukturne projekte i brodogradnju. S druge strane, konkurentnost u županiji pada u protekle četiri godine, a nezaposlenost je veća za šest posto nego u ostatku Hrvatske, kazao je Borić.

Iznošenjem tih podataka želimo pokazati pravo stanje jer se često Rijeka svrstava na vodeća mjesta, a statistike pokazuju nešto drugo, dodao je, upitavši: "Kamo nas to vodiš, dogradonačelniče Željko Jovanoviću?"

Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin je ocijenila da SDP samo proziva i politizira, a ne nudi konkretna rješenja te se upitala što je SDP napravio za "3. maja". "Dok je bio na vlasti u državi, pomagao je svom stranačkom tajkunu Damiru Vrhovniku, ali ne i brodogradilištu Viktoru Lencu", navela je HDZ-ova saborska zastupnica. Tadašnja je vlada oduzela brodogradilištu "3. maja" zemljišta na Krku i u Mučićima pokraj Rijeke, a gradonačelnik Vojko Obersnel športsku dvoranu zbog neplaćena komunalnog duga, kazala je, ocijenivši da je to "borba za '3. maja' na SDP-ov način".

To je brodogradilište trenutačno u najboljem stanju, a za njegov spas je zaslužna jedino vlada, bez čije bi pomoći radnici bili na cesti, a tvrtka u stečaju, rekla je Buterin.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙