FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borić: očekivani udar SDP-a na vladina tijela

Autor: dsil
RIJEKA,16. svibnja 2011.(Hina) - U vezi s najnovijim slučajem kriminalističkog istraživanja nabave oružja 1991. u Rijeci i najavljenog obavijesnog razgovora u policiji predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije Josip Borić je ustvrdio da je taj slučaj doveo do "očekivana udara SDP-a na vladina tijela, na pravne i policijske institucije".

Borić je na konferenciji za tisak istaknuo da je Hrvatski sabor gotovo jednoglasno prihvatio zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva, za što su glasovali i SDP-ovi saborski zastupnici. Nekoliko dana nakon donošenja zakona postavlja se pitanje zbog čega se na razgovor u policiju poziva Slavko Linić, tadašnji predsjednik riječkoga kriznog štaba te tvrdi da je to politički udar u izbornoj godini, rekao je Borić, upitavši se zbog čega nije upitan poziv na policijski razgovor Franje Butorca (tajnik riječkog kriznog štaba), također političara, člana PGS-a.

"Svatko ima pravo pitati zašto smo naručili oružje, a dobili granit", istaknuo je. "Oni koji su to proveli moraju reći zašto je to učinjeno i koliko novca je to stajalo", naveo je Borić, misleći na popločavanje Korza, koje je, po Linićevoj tvrdnji, financirano vraćenim novcem prvotno namijenjenu kupnji oružja.

"To pokazuje svu SDP-ovu neprincipijelnost. S jedne strane se glasuje za zakon, a kad se provodi, počinje borba kojom se pokušava osporiti zakon i postupanje po njemu", naveo je. Institucije moraju raditi svoj posao i nema osoba koje mogu biti politčki zaštićene, zaključio je Borić.

Predsjednik županijskog HDZ-a je istaknuo da je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u ovom slučaju "na osnovi anonimne kaznene prijave donio javnu oslobađaju presudu s obrazloženjem da je krivac u HDZ-u". Upitao je Jovanovića zbog čega Zagreb ima Zagrebačku banku, Split Splitsku, a Riječani nemaju Riječku banku, je li površina koju naplaćuju Tržnice "Rijeka" veća od površine koju grad Rijeka naplaćuje Tržnicama, je li sukob interesa istodobno biti član upravnog vijeća KBC-a i zastupnik farmaceutske tvrtke kojoj raste prodaja lijekova KBC-u, aludirajući na sama Jovanovića, te ima li predsjednik SDP-a jedan ili dva stana trenutačno u vlasništvu.

HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Buterin je, komentirajući Linićeve tvrdnje da u aferi Tržnica nije ništa prijeporno, upitala zbog čega je grad Rijeka kazneno prijavioTržnice te zbog čega je ugovor grada i Tržnica još na snazi.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙