FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezadovoljni vojvođanski seljaci traktorima krenuli u Beograd

Autor: jsta
SUBOTICA, 30. svibnja 2011. (Hina) - Stotine poljoprivrednika iz Vojvodine krenulo je, poput njihovih hrvatskih kolega prije dvije godine, traktorima u glavni grad kako bi prosvjedovali zbog loše agrarne politike zemlje, no policija sprječava njihov izlazak na glavne ceste, prenose u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Poljoprivrednici su nezadovoljni zbog smanjene površine poljoprivrednoga zemljišta koje država subvencionira, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

"Poljoprivrednici iz svih krajeva Srbije u skupinama od nekoliko desetina do nekoliko stotina, pokušavaju iz svojih mjesta traktorima krenuti u Beograd, ali im policija brani kretanje i ne dopušta izlazak iz njihovih mjesta", kazao je predsjedatelj Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš iz Subotice.

On je naglasio da su se poljoprivrednici odlučili traktorima doći u Beograd, jer ne mogu više čekati i slušati samo prazna obećanja.

"Tražimo provođenje svih mjera koje su nam prošle jeseni obećane. Mi smo sve učinili što je bilo do nas i ne možemo više čekati", kazao je Kiš.

On je dodao da poljoprivrednici ne žele blokirati ceste, već samo traktorima mirno proći pored mjerodavnoga ministarstva i vlade.

I pored toga što policija sprječava njihov izlazak na glavne ceste prema Beogradu poljoprivrednici, krećući se sporednim putevima, zaobilaze blokade i napredaju ka glavnom gradu.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙