FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RTS se ispričao za govor mržnje devedesetih

Autor: ssai
BEOGRAD, 23. svibnja 2011. (Hina) - Upravni odbor srbijanske državne televizije RTS u ponedjeljak se ispričao građanima Srbije i susjednih država koji su bili predmet uvreda, kleveta i sadržaja koji bi odgovarali današnjem određenju govora mržnje, a koji su emitirani u programima RTB-a i RTS-a tijekom devedesetih.

Novoimenovani Upravni odbor RTS-a na svom portalu ističe kako, polazeći od obveza propisanih u Zakonu o radiodifuziji, "ima potrebu odrediti se prema društvenoj i političkoj ulozi svojeg pravnog prethodnika tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća".

Upravni odbor RTS-a ustanovio je da je tijekom devedesetih program RTB-a i RTS-a bio gotovo neprestano i grubo zloupotrebljavan u svrhu diskreditiranja oporbe u Srbiji i njezinih lidera te kao dio propagande tadašnjeg nedemokratskog režima.

U priopćenju se navodi da su RTB i RTS tijekom devedesetih "više puta svojim prilozima povrijedili osjećaje, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije, humanistički opredijeljenih intelektualaca, pripadnika političke oporbe, kritički usmjerenih novinara, pojedinih manjina u Srbiji, manjinskih vjerskih zajednica u Srbiji, kao i pojedinih susjednih naroda i država".

(Hina) xdas ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙